Home » Modul Jean Monnet » Stiri


SEMINARUL ȘI CONCURSUL JEAN MONNET 2019:

”Viitorul Europei – Scenarii posibile”

Joi, 9 Mai 2019, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a organizat Seminarul și Concursul ”Viitorul Europei – Scenarii posibile”, Editia a II-a.

 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați secțiunea Evenimente.


MODULUL JEAN MONNET LA BILANȚ


MODULUL JEAN MONNET ERP2020, exemplu de bună practică la Comisia Europeană

Direcția de Comunicare a DG REGIO a identificat modulul Jean Monnet ”European Regional Policy in Action” ca exemplu de bună practică pentru modul în care a promovat politica regională europeană și competiția RegioStarsAwards! 

Twitter: https://twitter.com/EU_Regional/status/1006159886818869254Newsletterul Modulului Jean Monnet 2015 - 2018 poate fi descarcat aici!MODULUL JEAN MONNET 2017 - 2018

 

SEMINARUL ȘI CONCURSUL JEAN MONNET 2018:

”Viitorul Europei – Scenarii posibile”

Miercuri, 9 Mai 2018, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a organizat Seminarul și Concursul ”Viitorul Europei – Scenarii posibile”. La eveniment au participat cadre didactice și elevi din învățământul universitar și preuniversitar, scopul fiind acela de a angaja o dezbatere largă legată de evoluția proiectului european.  

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați secțiunea Evenimente.


CONFERINȚA JEAN MONNET ”EXCELENȚA ÎN STUDII EUROPENE”, Moscova, 19 – 20 Aprilie 2018

În perioada 19 -20 aprilie 2018, conf.univ.dr Cristina Serbanica a reprezentat Universitatea Constantin Brancoveanu la conferința internațională ”Exelența în studii europene”, organizată de către Comisia Europeană la Moscova, în Rusia. Evenimentul a avut scopul de a oferi o platformă de relaționare și schimb de idei și bune practici între profesorii Jean Monnet din Uniunea Europeană și Rusia. La conferință au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Rusia și ai Comisiei Europene (Directoratul General pentru Educație, Tineret, Cultură și Sport Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură), reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Federația Rusă, ai Academiei de Științe din Rusia, cadre didactice, studenți și alumni.

Pentru detalii, consultați website-ul conferinței:

https://jeanmonnet2018.teamwork.fr/en/photos


JEAN MONNET Kick-off Meeting & Conferinta Internationala 2017

În perioada 27 – 28 noiembrie 2017, Comisia Europeană – prin Directoratul General pentru Educație și Cultură (DG EAC) – a organizat Conferința Internațională Jean Monnet 2017 cu tema  ”A turning point for Europe”. Sesiunile de lucru au reunit peste 300 de profesori Jean Monnet din întreaga lume, subiectele de discuție gravitând în jurul scenariilor propuse la nivelul Comisiei Europene privind viitorul Europei. Conf. univ. dr. Cristina Șerbănică – coordonatorul Modulului Jean Monnet ”European Regional Policy in Action” (ERP2020) – a reprezentat Universitatea Constantin Brâncoveanu la acest eveniment în cadrul grupului de lucru privind Bugetul Uniunii Europene post-2020.

  

Conferința internațională a UCB, Ediția 2017

Vineri, 24 noiembrie 2017, Universitatea Constantin Brâncoveanu a organizat conferința internațională ”Knowledge Economy - Challenges of the 21st Century. Future of Europe - Different scenarios”. Conferința a găzduit o Secțiune Specială sub patronajul Modului Jean Monnet, cu tema ”Strategii și politici de dezvoltare regională în Europa Centrală și de Est”.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați secțiunea Evenimente. 

 

Erasmian European Youth Parliament (EEYP) la UCB

În perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2017, Colegiul National I.C.Brătianu din Pitești a fost organizator și gazdă a evenimentului ”Erasmian European Youth Parliament”. 65 de elevi din Europa au intrat în rolul euro-parlamentarilor propunand, dupa dezbateri, o rezolutie cu tema ”Inovatie si Tranzitie”. Proiectul EEYP are rolul de a-i conștientiza pe tineri despre rolul pe care il au în cadrul comunității europene, demers la care s-a alaturat si Modulul Jean Monnet ERP2020! Felicitari organizatorilor!


MODULUL JEAN MONNET 2016 - 2017


Modulul Jean Monnet ERP2020 - Bilanțul anului universitar 2016 - 2017

Newsletterul Jean Monnet poate fi descărcat aici!


 

Conferința internațională a Asociației Române de Științe Regionale, Ediția a 11-a, Pitești, 12 – 13 Mai 2017


SEMINARUL JEAN MONNET 2017


În perioada 12 – 13 mai 2017, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a fost partener și gazdă a celei de-a 11-a conferințe internaționale a Asociației Române de Științe Regionale, cu tema: ”Future dynamics of regional development and planning”. Conferința științifică a inclus și Seminarul Jean Monnet 2017, care a adus în discuție situația fondurilor structurale și de coeziune din perspectiva cadrului financiar multianual 2014-2020.

 

Programul evenimentului

  

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați secțiunea Evenimente si sa vizitați website-ul Asociației Române de Științe Regionale: www.rrsa.ro.

 

 

Au început cursurile și seminariile Jean Monnet 2017!


În perioada martie – iunie 2017, studenții Universității Constantin Brâncoveanu vor parcuge cursurile și seminariile aferente disciplinei ”Dezvoltare regională în Uniunea Europeană”, parte a Modulului Jean Monnet ”European Regional Policy in Action” (ERP2020)

 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați secțiunea Cursuri.


 

 

Conferință internațională     În perioada 12 – 13 mai 2017, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, în parteneriat cu Asociația Română de Științe Regionale și Agenția de Dezvoltare Regională București - Ilfov organizează Conferința Internațională a Asociației Române de Științe Regionale, Ediția a 11-a. La evenimentul științific sunt așteptați să participe specialiști în științe regionale, cadre didactice, cercetători, factori de decizie, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri, studenți. 

     Tema generală a conferinței – Future dynamics of Regional Development and Planning – invită la reflecție și dezbateri asupra unor subiecte de actualitate imediată, precum: dezvoltarea spațială, creșterea endogenă și capitalul teritorial, migrația, ocuparea și piața forței de muncă, rețele teritoriale și specializare inteligentă, antreprenoriat și competitivitate regională, legături urban – rural, orașe inteligente, guvernanță multi-nivel, cooperare teritorială, politici regionale ș.a.

 

Detaliile Conferinței pot fi consultate aici.Conferința Internațională a UCB, Ediția 2016. Secțiune Specială sub patronajul Modului Jean Monnet

În perioada 17 – 18 noiembrie 2016, Universitatea Constantin Brâncoveanu a organizat conferința internațională ”Knowledge Economy – Challenges of the 21st Century. Europe under pressure – The social and economic crisis”. Conferința a găzduit o Secțiune Specială sub patronajul Modului Jean Monnet, cu tema ”Strategii și politici de dezvoltare regională în Europa Centrală și de Est”. Vezi detalii în Secțiunea Evenimente.

Newsletter-ul conferinței


Conferința Jean Monnet / ECSA 2016

În perioada 17 – 18 octombrie 2016, la Bruxelles, Comisia Europeană – prin Directoratul General pentru Educație și Cultură (DG EAC) – a organizat Conferința Anuală Jean Monnet cu tema Guvernanța globală în contextul provocărilor globale, aducând în discuție trei teme prioritare: pace și securitate, prosperitate și democrație.

Programul Conferinței poate fi consultat la: https://ec.europa.eu/education/events/20161017-jean-monnet-conference_en

Conf. univ. dr. Cristina Șerbănică a reprezentat Universitatea Constantin Brâncoveanu la acest eveniment în cadrul Grupului de lucru pentru pentru Strategia Pieței Unice și Semestrul European: guvernanța creșterii inteligente, durabile și inclusive în Uniunea Europeană. Concluzia celor două zile de discuții la nivel înalt a fost aceea că Europa trebuie să devină mai pragmatică în relația cu partenerii externi și mai socială în raport cu propriii cetățeni, păstrând încrederea în valorile europene la un nivel foarte ridicat.

Mai multe detalii aici.


Secțiune Specială sub patronajul Modulului Jean Monnet

În perioada 17 – 18 noiembrie 2016, Universitatea Constantin Brâncoveanu va organiza conferința internațională ”Knowledge Economy – Challenges of the 21st Century. Europe under pressure – The social and economic crisis”. Conferința va găzdui o Secțiune Specială sub patronajul Modului Jean Monnet, cu tema ”Strategii și politici de dezvoltare regională în Europa Centrală și de Est”. Sunt așteptați să participe la discuții cercetători, cadre didactice, factori de decizie și specialiști în economie și politici regionale.

Vezi: Programul conferintei


MODULUL JEAN MONNET 2015 - 2016


Modulul Jean Monnet ERP2020 - Bilanțul primului an de implementare

Newsletterul Jean Monnet poate fi descărcat aici!


Lansarea de carte: ”Dezvoltare economică și politici regionale în Uniunea Europeană”

Seminarul Jean Monnet 2016 a marcat lansarea oficială a lucrării ”Dezvoltare economică și 

politici regionale în Uniunea Europeană”, coordonată de prof.univ.dr. Ovidiu Puiu și

conf.univ.dr. Cristina Șerbănică.

Detalii la: http://univcb.ro/p-148-cursuri.html  

 

Seminarul Jean Monnet 2016 la Universitatea Constantin Brâncoveanu

Vineri, 27 Mai 2016, Universitatea Constantin Brâncoveanu a organizat Seminarul Regional Jean Monnet 2016 ”Dezvoltare economică și politici regionale în Uniunea Europeană. Provocările viitorului”. La eveniment au fost prezenți profesori din liceele și colegiile argeșene, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș și ai Camerei de Comerț și Industrie Argeș, masteranzi și cadre didactice universitare.

Detalii la: http://univcb.ro/p-150-evenimente.html

 

Încep cursurile și seminariile Jean Monnet!

În perioada martie – iunie 2016, studenții Universității Constantin Brâncoveanu vor parcuge cursurile și seminariile aferente disciplinei ”Dezvoltare regională în Uniunea Europeană”. Acestea se desfășoară după următorul program: 

Pitești 

Curs: miercuri, ora: 11.30, săptămânal, sala Amfiteatru 2

Seminar: miercuri, ora 13.00, săptămâna 2, sala Amfiteatru 2

Rm. Vâlcea 

Curs: joi, ora: 13.00, săptămânal, sala A1

Seminar: joi, ora: 11.30, săptămâna 2, sala A3

Lectori: Prof.univ.dr. Ovidiu Puiu, Conf.univ.dr. Cristina Șerbănică, Conf.univ.dr. Iulia Mihai, Conf.univ.dr. Alina Voiculeț, Conf.univ.dr. Sebastian Ene, Conf.univ.dr. Cristina Gănescu 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați secțiunea Cursuri.

Anunț de presă 

 

Modulul Jean Monnet ERP2020 se prezintă!

Flyer-ul ERP2020

  

ERP2020 – la întâlnirea proiectelor Jean Monnet din România

În perioada 29 – 31 octombrie 2015, Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost reprezentă la cea de-a 13-a Conferință Internațională ”European Culture 2015”, organizată de Facultatea de Studii Europene a Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca. Cu acest prilej, Modulul Jean Monnet – European Regional Policy in Action (ERP2020) a fost prezentat participanților la Masa Rotundă ”Dissemination of the European cultural experience within the Jean Monnet Action”, realizându-se schimburi de bune practici cu alte proiecte Jean Monnet din România (Universitatea Babes-Bolay, Universitatea din Oradea, Universitatea din Iași, Universitatea din Timișoara, Romanian Association of International Relations and European Studies etc.). 

Programul mesei rotunde

  

Curs on-line al Comitetului Regiunilor

Comitetul Regiunilor (CoR) anunță lansarea cursului on-line cu acces liber: "Regions, EU institutions and decision-making", deschis autorităților locale și regionale și publicului larg.

 

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați link-ul:

http://cor.europa.eu/en/events/Pages/CoR-online-MOOC.aspx

și să vă conectați la Twitter @EU_MOOC!