Home » Studenti » Asociatia Studentilor BrâNcoveniDe vorbă cu Andrei Zidaru, fondator și purtător de cuvânt al
Asociației Studenților Brâncoveni

Care este noutatea pe care această asociație o aduce studenților din
Universitatea Constantin Brâncoveanu?

- Noutate... eu cred că e destul de greu să aduci ceva nou astăzi, având în vedere viteza cu care se mișcă lucrurile în lume. Încă nu suntem suficient de mari pentru a aduce ceva nou, nu putem decât să dăm un aer de noutate lucrurilor deja existente. Nu greșim cu nimic făcând acest lucru și nu suntem primii care iau un proces existent și încearcă să îl perfecționeze. Același lucru s-a întâmplat și cu asociația, baza era existentă în cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, lipsea ideea, cum ziceai puțin mai sus. Noi nu facem nimic altceva decât să încercăm să folosim cât mai eficient toate resursele universității, de la cărțile din bibliotecă până la sediul asociației și relațiile pe care universitatea și le-a creat de-a lungul timpului în toate mediile de interes de pe plan local. Nouă este poate încercarea de a reinventa studentul brâncovean, de a-l lua de pe banca de rezervă și a-l împinge în teren. Trebuie să deschidem larg ochii și urechile și ne vom da seama că toate lucrurile pe care le gândim astăzi au fost concepute într-un alt loc al lumii cu cel puțin 20 de ani înainte. E timpul ca noi studenții să fim uniți și să ne urmăm interesul de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice până la terminarea studiilor universitare. Nouă este forma sub care îmbrăcăm activitatea practică din cadrul universității, de data aceasta coordonată de studenți pentru studenți și, binențeles, cu ajutorul profesorilor. Nouă este și încercarea de a reda sufletul vieții studențești din campusul universității.

De ce ar trebui ca studenții să se integreze în ASB?
- În primul rând, pentru oportunitatea de a cunoaște oameni noi, locuri noi, de a te pune în situații noi și pentru sprijinul grupului în atingerea unor rezultate pozitive din toate acestea. În al doilea rând, pentru experiența practică, recunoscută de angajatori. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a testa în practică toate cunoștințele asimilate până la momentul actual în cadrul cursurilor sau în afara lor. Drumul normal pe care trebuie să îl urmăm în ceea ce privește banii - pentru că, trebuie să recunoaștem, astăzi suntem dependenți de bani - este următorul: la început cheltuiești bani pentru a putea munci (banii de studii), apoi muncești pentru a obține bani (începi de la salariu și termini cu profitul propriilor investiții), ca în final banii să lucreze pentru tine (trăiești numai din profitul investițiilor). Noi suntem în faza în care cheltuim bani. Pentru a reuși în faza în care muncim pentru bani, trebuie să fructificăm cât mai bine banii din prima fază. Așa că - dacă universitatea îți oferă oportunitatea de a pune teoria în practică și a-ți desăvârși studiile, cunoștințele, aptitudinile învățate sau naturale - tu de ce nu ai îmbrățișa această oportunitate?

Cum pot studenții interesați să ia legătura cu ASB?
- Studenții interesați ne pot contacta fie pe adresa de e-mail asbpitesti@gmail.com sau în corpul C, la Asociația Studenților. Pe viitor, ne-am propus să realizăm un blog și o pagină de Facebook, astfel ne va fi mult mai ușor să ținem legătura cu studenții.

Proiecte ASB

Salvați Pădurea Trivale!
Parteneri: Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești
Cum: am decis să organizăm un eveniment ecologic, pentru a susține inițiativa Agenției Regionale pentru Protecția Mediului Pitești de a declara Pădurea Trivale arie naturală protejată de interes național. Ziua aleasă a fost 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, iar locația trebuia să fie în cât mai aproape de Pădurea Trivale.
La sfârșitul lunii aprilie 2010, a avut loc un târg de produse hand-made și o acțiune de ecologizare în zona Ștrand - Podul Viilor. Am participat la eveniment cu un stand la care vizitatorii erau rugați să lase mesaje prin care susțineau inițiativa ARPM. Pentru a atrage vizitatorii la stand, fetele au fost îmbrăcate în rochii confecționate din materiale reciclabile. Mesajele urmau să fie prezentate în cadrul evenimentului din data de 5 iunie, iar rochiile scoase la licitație.
La începutul lunii mai, am fost prezenți cu un stand la finala națională a competiției de care vorbeam la început, finală care a avut loc la Palatul Parlamentului.
Pe data de 5 iunie, am organizat un eveniment la Palatul Copiilor, chiar în Pădurea Trivale. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai ARPM Pitești, Gărzii de Mediu Argeș și Primăriei Pitești.

Balul Bobocilor 2010 - o petrecere black&white, organizată 100% de ASB
Au fost 6 pretendente la coroniță, una mai ambițioasă decât cealaltă. Și au mai fost peste 300 de participanți care s-au îngrămădit să le privească, toți în ținute alb-negru, așa cum o cerea "protocolul". A fost un spectacol total, în regia Asociației Studenților Brâncoveni, pus în scenă cu multă măiestrie și atenție pentru detalii. Câștigătoare coroniției a fost una singură, ce e drept, Diana Dinu, pentru că a făcut față cu brio la solicitările tuturor celor 5 probe: ținuta de zi, interpretare, aptitudini, ținută de seară și, bineînțeles, proba surpriză. A fost un bal cu multă culoare, în care s-a dansat pe ritmuri dintre cele mai diverse, de la Țărăncuță, țărăncuță și Veronica, până la I am too sexy sau Memories of a gheisa. Iar DJ Sava și Raluka au întregit programul unei seri absolut incendiare. Și sponsorii au fost la înălțime, motiv pentru care îi amintim încă o dată: Universitatea Constantin Brâncoveanu, Bijuteria Teilor, Oriflame, Florăria Crizantema de aur, Dani Hair Studio, Sophisticat și alții.
Felicitări Asociației Studenților Brâncoveni! Felicitări Mădălina, Luiza (Iosif), Ruxi, Speranța, Luiza (Ion), Cristina, Dana, Vasile, Narcis, Robert, Adrian, Mihai, Sorin, Cosmin, Daniel

Studenti

UCB și Asociația Studenților Brâncoveni se dedică bunelor cauze - ianuarie 2011
Cu sprijinul Universității Constantin Brâncoveanu, Asociația Studenților Brâncoveni a inițiat primul proiect social al anului 2011. Studenții asociației au oferit cadouri pentru 35 de copii ai Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate „Sfinții Constantin și Elena" din Pitești. Astfel, copiii cu vâste cuprinse între 3 și 16 ani au primit pachete constând în alimente, jucării și hăinuțe și s-au bucurat, timp de 2 ore, de atenția și afecțiunea studenților brâncoveni, care și-au propus să permanentizeze astfel de inițiative. La rândul lor, copiii au oferit un moment artistic, în care și-au pus în evidență calitățile și inocența, specifice vârstei.