Universitatea Constantin Brâncoveanu a găzduit vineri, 24 mai, a doua ediție a Simpozionului Național ”Stiluri alimentare”, inițiat de Liceul Tehnologic ”G.K. Constantinescu”.
În deschidere, decanul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila și-a exprimat bucuria de a vedea continuitatea acestei frumoase acțiuni: „Ne bucurăm să vă avem alături la acest eveniment, organizat prin efortul a zece parteneri: Inspectoratul Școlar al Județului Brăila, Universitatea Constantin Brâncoveanu Pitești, Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, Institutul de Cercetări Alimentare București, Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galați, Primăria Municipiului Brăila, Asociația culturală ”Artevent” Brăila, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Brăila, Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism ”Dumitru Moțoc” Galați, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” Brăila. Vă mulțumim tuturor!”
Juriul a fost format din: prof. univ. dr. Camelia Vizireanu de la Universitatea ”Dunărea de Jos”, prof. univ. dr. Ion Scurtu de la Univeristatea Constantin Brâncoveanu Pitești și conf. univ. dr. Cornelia Lungu de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați.
Profesorul Silvia Zăinescu, inițiator și coordinator al evenimentului, afirma: ”Când vine vorba să mănânci corect și să faci exerciții, nu spune: încep de mâine! Așadar, și noi să începem de AZI! Deoarece nu mai mâncăm sănătos, orele de masă nu sunt respectate și nu mai servim masa în familie...”.
Profesor univ. dr. Ion Scurtu, președintele Senatului Universității Constantin Brâncoveanu Pitești, aprecia numărul mare de lucrări, peste 40, trimise din Galați, Vaslui, Botoșani, Sibiu, București, Craiova, afirmând: ”Ne bucurăm că simpozionul a devenit național, că abordăm un subiect atât de important deoarece asistăm la o dereglare a alimentației, în special a tinerilor, ce preferă alimentele fast-food”.
Simpozionul s-a derulat pe trei secțiuni, prima cu 48 lucrări înscrise, iar a doua și a treia a fost reprezentată de numeroase desene tematice. Juriul a avut o sarcină dificilă, în final fiind acordate câte trei premii I, II și III și trei mențiuni. Premiile întâi au răsplătit lucrările:
”Mărul, simbol al cunoașterii și înțelepciunii” – Calu Mirela, Liceul Tehnologic Matei Basarab, Măxineni;
”Istoria caragenanului (aditiv alimentar E407)” – Zăinescu Silvia, Liceul Tehnologic G. K. Constantinescu, Brăila;
”Strugurii – un dar prețios pentru sănătatea noastră” – Popescu Carmen, Colegiul de Industrie Alimentară Elena Doamna, Galați.
În încheiere, prof. univ. dr. Ion Scurtu a apreciat calitatea lucrărilor prezentate, și-a exprimat speranța că ne vom revedea și la cea de-a treia ediție și a propus ”Editarea unei broșuri care să sintetizeze esența dezbaterilor de astăzi pentru a disemina aceste informații importante”.