• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Ora de turism și antreprenoriat la UCB Râmnicu Vâlcea

Ora de turism și antreprenoriat la UCB Râmnicu Vâlcea

Studenţii din cadrul Universităţii Constantin Brâncoveanu, coordonaţi de conf.univ.dr.Carmen Iordache și prof.univ.dr. Iuliana Ciochină, au desfășurat un seminar aplicativ despre succese în antreprenoriat și cum să fii ghid în turism.


Începutul a fost marcat de o discuţie cu preşedintele ARGCOMS SOCOM, Dl. Sandu Nichita, unul dintre cei mai longevivi manageri din țară (peste 30 ani), care a ajuns să aducă la Curtea de Argeş peste 15,000 de turişti pe an și să înregistreze la OSIM ca brand turistic “Fabrica lui Moș Crăciun”, locul unde globurile copilăriei, confecționate manual, din sticlă modelată la cald, ajung pe tot globul: America, Suedia, Canada, Australia şi Italia.

Apoi ne-am deplasat la Arefu, unde dl Stanciu Cosmin, absolvent al universității noastre, specializarea E.C.T.S. deține un complex turistic - Dracula, deschis de părinții săi în urmă cu 26 de ani, cu capacitate mare de cazare, teren de sport, centru Spa cu piscină, jacuzzi, salină, sauna, restaurant și cea mai nouă investiție, un Castel al lui Dracula.

Studenții au fost introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș prin decorațiunile castelului, pereți din piatră și cărămidă, pictați realizați de meșteri populari, obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu, Sala Tronului în care pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală, dar au fost și vizionat un film care le-a dezvăluit aspecte din viața domnitorului.


Totodată, studenții au mai vizitat Mânăstirea Curtea de Argeș, ctitorită în vremea domnitorului Neagoe Basarab, Necropola Regală şi Arhiepiscopală – unde se găsesc membrii casei regale dar și Moaștele Sf. Filofteia, Biserica Domnească, cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească, dar și Barajul Vidraru - cel mai înalt baraj (166 metri) și cel mai mare baraj arc din România.