Home » Stiri » EXEMPLU DE BUNA PRACTICA IN CADRUL FESTIVALULUI COMENIUS – TINERI ANTREPRENORI UNITI

Pe data de 5 noiembrie 2013, echipa formată din Laura Georgiana Mirea, studentă în cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Pitești și Alexandru Vasilescu, student în cadrul Facultății de Finanțe-Contabilitate Pitești, a fost invitată să participe la Festivalul Comenius-tineri antreprenori uniți, eveniment organizat de către Liceul Tehnologic Dacia din Pitești, în cadrul Proiectului Multilateral Comenius – „Young entrepreneurs – step by step/YES”, sub coordonarea doamnei Aida Grecu, profesor în cadrul acestei instituții de învățământ. Echipa de studenți a fost coordonată de doamna Cristina Gănescu, lector universitar doctor în cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești. Întregul eveniment s-a desfășurat în perioada 4-9 noiembrie 2013, sub atenta coordonare a doamnei Cristina Mihai, director al Liceului Teoretic Dacia din Pitești.
Într-un cadru festiv, prilejuit de prezența a peste 30 de elevi și cadre didactice din Polonia, Croația, Turcia, Finlanda și România, echipa de studenți și-a prezentat planul de afaceri susținut în mai 2013 la Competiția Compania Anului 2013, organizată de Junior Achievement Romania, și a oferit răspunsuri întrebărilor adresate de cei prezenți. Echipa Universității a prezentat o idee de afaceri originală, constând în căsuțe de veci pentru animalele de companie, o afacere cu potențial de dezvoltare pe piața locală, inexistentă în Argeș și foarte puțin în țară. 
Pentru echipa noastră, participarea în cadrul Festivalul Comenius-tineri antreprenori uniți, eveniment organizat de către Liceul Tehnologic Dacia din Pitești, a însemnat un bun prilej de întărire a legăturilor de colaborare dintre Universitatea noastră și mediul preuniversitar, de oferire a unui exemplu de bună practică, deosebit de important pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor.