Home » Stiri » „Suntem romani, iubim Romania!”

Iarna a debutat la Băile Govora cu o zi geroasă, dar cu multă căldură în suflete, specifică tuturor acțiunilor care își propun promovarea valorilor românești, promovarea spiritului românesc.
„La mulți ani! Este ziua noastră și ne bucurăm de ea oriunde am fi. Cu tricolorul în piept sau în mâini să trăim împreună emoția defilărilor militare, să râdem, să cântăm și să ne bucurăm că suntem ROMÂNI. România este tricoloră și unită de ziua ei. Să fim mândri că suntem români! Cred că orice român ar trebui să simtă această mândrie, care vine din familie, din locuirea pe acest teritoriu, din matricea geografică, spirituală, culturală care se imprimă asupra oricărui român. Separat de acest „dat genetic” ce nu are nevoie de explicații, sunt mândru că sunt român pentru că România a dat lumii foarte multe valori și foarte multă valoare, de-a lungul timpului.” au fost cuvintele cu care primarul orașului Băile Govora,  dl. Mihai Mateescu,  ne-a întâmpinat pe data de 1 decembrie 2013 cu prilejul Manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.
Ca urmare a relațiilor de parteneriat derulate între Primăria orașului Băile Govora, Liceul Tehnologic Băile Govora și Universitatea „Constantin Brâncoveanu”,  Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a răspuns invitației edilului orașului de  a participa la această manifestare. Astfel, lect. univ. dr. Ionela Popa, lect. univ.dr. Camelia Marin împreună cu 12 studenți de la anul III, specializarea  Finanțe și Bănci și anul I, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune au luat parte la  eveniment. 
Studenții brâncoveni nu au fost doar simpli spectatori la manifestările prilejuite de Ziua României, ci au participat direct la programul artistic, organizat în parcul central al orașului Băile Govora. A fost evidențiat talentul  artistic al studentei  Mihai Anghelica, anul I, Contabilitate și Informatică de Gestiune, prestația sa fiind deosebit de apreciată. 
Evenimentul, desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare românească, respectând pe deplin motto-ul promovat: „Suntem români, iubim România!” a fost emoționant pentru studenți, ei fiind impresionați de întregul program al manifestărilor, cuvântul de deschidere rostit de  primarul orașului, alocuțiunile invitaților, dar mai ales de defilarea trupelor aparținând Ministerului Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.