Home » Stiri » Inițierea în turism și descoperirea unei noi lumi

Un grup de 20 de studenți de la specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor din cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea au plecat sâmbătă, 30 noiembrie 2013, într-o aplicație practică în zona Brădișor din județul Vâlcea, sub coordonarea cadrului didactic, conf.univ.dr. Carmen Iordache. Aceasta  face parte din planul de învățământ și are ca scop aplicarea în teren a cunoștințelor acumulate la disciplinele cu caracter turistic (Resurse și Destinații Turistice, Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor). Anual, Centrul de Turism și Dezvoltare Durabilă din cadrul Universității, organizează cel puțin 2 excursii,  oferind studenților posibilitatea de a explora teritorii ale județului Vâlcea, și nu numai, pentru a-și îmbogăți cunoștințele despre resursele turistice, naturale și antropice, gradul de atractivitate al acestora și formele de turism ce pot fi practicate în județ. 
Ce înseamnă să mergi în aplicații practice?
Viața de student este mult mai mult decât auzim de la alții sau ne putem imagina. Pe lângă multă școală aceasta mai înseamnă și alte activități formative, educative și relaxante. Poate că momentele deosebite și cele mai așteptate din perioada de studiu la Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor sunt aplicațiile de teren prin intermediul cărora, studenții cunosc  frumusețea locurilor, vor fi ei însuși turiști, dar vor învăța cum să devină lideri și să transmită și altora experiența lor. O aplicație pe munte (căci noi acolo am fost) nu înseamnă să vezi ceva anume, să mergi exact unde îți propui ci că trebuie să te bucuri de fiecare pas și de fiecare priveliște pe care muntele ti-o oferă gratis. Apoi mai e zicala " că "ceea ce faci pe munte, rămâne pe munte."  Studenții au reușit să se cunoască mai bine și să comunice cu colegii din alți ani. Mergând într-o zonă montană și încercând s-o studiem, ne face să ne întoarcem oarecum în timp și să ne bucurăm de lucrurile simple... de "primitiv". Chiar și cunoștințele teoretice pe care studenții și le propun să le asimileze, le pot asimila mai bine în cadrul natural. Materialul didactic, abundent în practică, le este de mare ajutor în procesul de asimilare.
“Aplicatia de săptămâna trecută a fost faină, zona Brădișor, mie mi se pare o zonă foarte frumoasă în care mereu m-aș reintoarce cu drag, locul unde scapi de toata nebunia orașului și unde îți poți imagina o altă lume...doar a ta... Traseul nostru nu a fost unul nou pentru unii din noi, am avut noroc de ceva soare cu dinți...lucruri deosebite văzute ce pot să zic...? Cheile Lotrișorului, întregul culoar Brezoi-Brădișor-Malaia se știe că are ce arăta, nu ne-a stricat nici puțină sfințenie la Mânăstirile Cozia din Călimănești și Înălțarea Sfintei Cruci din Malaia, cea mai mare păstrăvărie din Europa de Est și, un mare edificiu al erei comuniste, Barajul de la Brădișor de unde privești cea mai frumoasă panoramă asupra zonei montane Brădișor.
Concluzionând...mi-a plăcut această aplicație...salut toată gașca cu care am fost la Brădișor, așteptăm pe următoarea și să nu uitațiți să vă trăiți viața de student la maxim!”- Oana Marinescu – anul II ECTS