Home » Stiri » „Iată, vin colindători!” la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Brăila

            Luni, 15 decembrie 2013 la sediul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Brăila a venit.... Moș Crăciun! Acesta a fost așteptat de copii, profesori și studenți și nu a întârziat să apară stârndind emoții și chiote de bucurie în jurul lui. În așteptarea celor mici, copiii angajaților UCB s-au îngrămădit în jurul unui brăduț mai... altfel! În cancelarie, pe un panou mare, era trasat conturul unul brad plin de globulețe în care se oglindeau chiar copiii care au participat și la serbarea de anul trecut. Nici unul nu a fost uitat, și surpriza braduțului cu chipurile copiilor i-a încântat pe toți, copii și părinți deopotrivă.

 


Pentru a primi cadouri de la Moș Crăciun, prichindeii au spus poezii, au cântat, iar Moșul i-a răsplătit pe toți, și mici, și mari! Moșul nu a uitat pe nimeni și a promis să revină și la anul când așteaptă să asculte și mai multe poezii și cântecele de la copiii profesorilor și de la studenții de la Brâncoveanu.  

Spătămâna a continuat pe ritmul colindelor. Ca în fiecare an, sărbătoarea Crăciunului la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” este una extrem de dinamică. Și pentru că a devenit deja o tradiție, în fiecare an, de Crăciun ne dorim să aducem mai multe zâmbete pe chipurile copiilor și adulților care nu se pot bucura de sărbătoare. Astfel, anul acesta am organizat cea de a treia ediție a spectacolului „Iată, vin colindători!”. Partenerii Universității pentru ediția din acest an au fost Muzeul Brăilei, Liceul de Artă „Hariclea Darclée Brăila și Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila.

Ca și în anii precedenți, acțiunea a avut o componentă caritabilă, astfel că Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Pitești prin Centrul Universitar din Brăila a făcut o donație către Organizația pentru Copii și Adulți cu Nevoi Speciale „Trebuie”.

Puțin după ora 13.00, aula a devenit neîncăpătoare pentru elevii, studenții, profesorii și personalul de la universitate. Pentru ediția din acest an, gazdele spectacolului de colinde au fost: asist. univ. drd. Nicoleta Ciacu îmepreună cu studenții Bogdan Crețu și Andreea Matei. Aceștia au introdus publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă și au prezetat semnificațiile colindelor interpretate de cele două coruri.

Spectacolul a început cu un moment muzical interpretat de elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” coordonați de profesorul Nicolae Băcanu. Aceștia au interpretat colinde românești tradiționale începând cu „Steaua sus răsare!”, „Gazde mari, nu mai dormiți!”, „Capra”, „Sorcova” și „Plugușorul”. Echipa de colindători a fost formată din 50 de elevi, de la clasa a IX a până la cei de a XII a.

Spectacolul s-a încheiat cu  programul artisitic pregătit de Corul elevilor Liceul de Artă „Hariclea Darclée”condus de profesorii Maricica și Ștefan Lupu. Peste 40 de copii, începând cu cei mici de  la clasa a II a până la cei mari au cântat „Deschide ușa, creștine!”, „Trei păstori”, „La Betleem”, „Din an în an” și „Moș Crăciun”.

Toți colindătorii au primit cadouri și diplome pentru participarea la cea de a III a ediție a Spectacolului de colinde „Iată, vin colindători!” În finalul spectacolului, organizatorii au oferit cadouri și bani copiilor și adulților cu nevoi speciale de la Fundația „Trebuie”.

 

Asist. univ. drd. Nicoleta Ciacu