Home » Stiri » Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România


Universitatea Constantin Brancoveanu a participat in data de 25 februarie la intalnirea cu Excelenta Sa Domnul Xu Feihong, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania. La evenimentul organizat de Consiliul Judetean, Prefectura Arges si Asociatia CHINARO au participat din partea UCB Conf.univ.dr. Sebastian Ene, prorector responsabil cu cercetarea stiintifica si Tudor Popescu, Directorul Departamentului de Relatii Internationale si Relatii Publice,

Oficialul chinez a fost insotit de o delegatie a Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania si a intreprins o vizita in judetul Arges, aceasta fiind prima vizita oficiala a domniei sale de la numirea in functie.

La intalnire au participat si reprezentantii administratiei locale si judetene dar si oameni de afaceri, impreuna cu Presedintele Camerei de Comert si Industrie si Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Arges.

Reprezentantii Universitatii Constantin Brancoveanu au afirmat interesul puternic al comunitatii academice din universitate pentru cooperarea cu China pe toate palierele de educatie superioara si cercetare stiintifica. Universitatea poate primi studenti chinezi pentru studii si practica, fie in limba engleza (pentru care a dezvoltat o specializare de management cu predare in limba engleza) fie in limba romana (pentru care a creat un department de predare a limbii romane pentru studentii straini). Departamentul de relatii internationale si relatii publice din universitate poate gazdui studenti chinezi pentru practica.

De asemenea, pe parcursul intalnirii cu Excelenta Sa, s-a mentionat posibilitatea ca Universitatea Constantin Brancoveanu sa devina un partener activ in domeniul cercetarii si dezvoltarii tehnologice in eventualitatea crearii in viitor a unui parc industrial romano-chinez, la Pitesti.