Home » Stiri » Întâlnirea Anuală Extraordinară a Rețelei Europene de Studii de Afaceri și Limbi Străine (SPACE)

Universitatea Constantin Brâncoveanu își întărește strategia de internaționalizare și de deschidere către spațiul European de educație superioară și cercetare. Astfel, universitatea a fost reprezentată în data de 4 iunie 2015 la Întâlnirea Anuală Extraordinară a Rețelei Europene de Studii de Afaceri și Limbi Străine (SPACE) de către Dr. Tudorel Popescu, Directorul Departamentului de Relații Internaționale și Relații Publice și Coordonator Instituțional Erasmus. Rețeaua SPACE a fost fondată la Lille, în Franța, în anul 1989 și numără astăzi aproape 90 de universități și instituții de învățământ superior din 30 de state din Europa: Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Elvetia și Anglia.

Întâlnirea a fost găzduită la Bruxelles de către colegii din Asociația Europeană a Instituțiilor de Învățământ Superior, EURASHE. Prin locul pe care îl deține în Consiliul General al rețelei, Universitatea Constantin Brâncoveanu a susținut procesul alegerilor din SPACE iar prezența și activitatea universității la această întâlnire a fost salutată de către Adunarea Generală și de către Comitetul de conducere al rețelei. Dr. Tudorel Popescu este și reprezentantul ales al universităților din România, membre în rețeaua SPACE, astfel, Universitatea Constantin Brâncoveanu are un impact important în desfășurarea activității SPACE dar și în afirmarea valorilor învățământului superior românesc la nivel european.

La întalnirea din 4 iunie, s-au organizat alegeri pentru numirea unui nou secretar general, a managerului financiar și a consilierului pentru cercetre și dezvoltare. Noul Comitet de conducere este complet și gata pentru a-și îndeplini mandatul încredințat de Adunarea Generală.

Strategia de internaționalizare a Universității Constantin Brancoveanu prevede lărgirea acordurilor bilaterale cu membrii SPACE, inițierea unor proiecte de educație și cercetare cu universitățile din rețea dar și păstrarea rolului afirmat, în activitatea de dezvoltare a învățământului românesc și European.