Home » Stiri » "Think globally, act locally in business" - dezbatere în limba engleză la UCB Pitești

     Pe data de 5 decembrie 2015, la Universitatea « Constantin Brâncoveanu » din Pitești s-a organizat dezbaterea în limba engleză cu tema: “Think globally, act locally in business”, acțiune care s-a înscris pe lista evenimentelor organizate în parteneriat cu mediul de afaceri local.
      Universitatea și-a propus să ducă mai departe tradiția pe care a reușit să o creeze în decursul ultimilor ani, facilitând astfel interacțiunea studenților cu experți din domeniul economic la nivel național și internațional, îmbunătățirea comunicării și transferul de cunoștințe în limba engleză, împărtășirea opiniilor cu privire la problemele curente ale mediului de afaceri local și mondial, descoperirea unor mentori care să le ghideze studenților noștri viitorii pași în carieră și identificarea unor potențiali angajatori pentru cei interesați să lucreze în acest domeniu de activitate.
     Prezentările realizate de către studenții anul II FR, specializările Management și Contabilitate și Informatică de Gestiune (Bunea Florin, Rizoiu Oana, Ciocăzanu Dumitru, Silișteanu Ramona, Andrei Dragoș, Badea Magdalena, Creangă Anca, Bălșanu Alina, Mitu Diana), dar și de către studenții francezi veniți la studii în universitatea noastră prin programul Erasmus+ (Agatha Faudot și Samuel Anav), îndrumați de către lector dr. Camelia Rizea, au vizat companii locale de succes precum: Automobile Dacia, International Lazăr Company, Vasicos Center Pitești, Conarg Group, Send 92 Pitești, Ara Software Group, Diana’s Archives etc.
      Ulterior prezentărilor, dezbaterile s-au axat pe motivația alegerii companiei prezentate de către fiecare student, pe experiențele pe care aceștia le-au dobândit la locul de muncă sau în cadrul stagiilor de practică pe care le-au efectuat, pe identificarea unor noi oportunități de practică și a anumitor cursuri necesare pentru dezvoltarea profesională și personală.
Cătălin Lazăr, Key Account Manager la International Lazăr Company, a fost invitat să participe la acest eveniment nu doar în calitatea sa de jucător important în mediul de afaceri local și internațional, dar și datorită faptului că este un întreprinzător care aparține tinerei generații, este un om de afaceri competitiv și, nu în ultimul rând, este absolvent al Universității « Constantin Brâncoveanu » din Pitești. Acesta le-a prezentat studenților viziunea sa asupra mediului de afaceri actual, oportunitățile de angajare și provocările care apar permanent în lumea afacerilor. De asemenea, tânărul om de afaceri a analizat experiențele acumulate de către studenți și le-a oferit numeroase sfaturi menite să-i îndrepte către o carieră de succes. Printre altele, le-a spus că o viitoare excelență profesională, precum și rețeta succesului în afaceri se bazează întotdeauna pe educație, experiență, încredere și tenacitate.
      Evenimentul s-a desfășurat sub cele mai bune auspicii și și-a atins obiectivele stabilite de către organizator pentru studenți: să interacționeze în limba engleză, să cunoască mai bine companiile locale în vederea unor potențiale angajări viitoare, să înțeleagă și să se integreze pe deplin în mediul de afaceri.