Home » Stiri » “STROP DE BUCURIE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE” - acțiune caritabilă a studenților și a cadrelor didactice de la UCB Vâlcea

     “STROP DE BUCURIE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE” este o acțiune de ajutorare, pe bază de voluntariat, organizată de Centrul de Turism și Dezvoltare Durabilă din cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice, Rm. Vâlcea. Această acțiune se află la a V-a ediție, fiind coordonată de conf.univ.dr. Carmen Iordache, la realizarea acesteia participând și cadrele didactice lect.univ.dr. Camelia Marin respectiv Ionela Popa.

      De ce este organizată această acțiune? Pentru  că  există persoane pentru care SĂRBĂTORILE DE IARNĂ reprezintă zile: reci, săraci, fără nimic special. Bătrâni uitați sau ai nimănui, familii cu copii pentru care nu există sărbătoare, oameni pentru care fiecare zi este o povară.
În graba noastră uităm cât de fericiți suntem pentru simplul motiv că avem un acoperiș deasupra capului și putem pune ceva – orice – pe masă, de sărbători. De sărbători ne place să primim daruri, ne bucură atât de tare încât le  asteptăm tot anul.
Acțiunea de ajutorare pe bază de voluntariat - “STROP DE BUCURIE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE” s-a desfășurat după următorul program:
- începând cu data de 24 noiembrie până pe 4 decembrie, a fost demarată acțiunea de colectare de alimente, haine, fructe, produse de curățenie;
- pe data de 5 decembrie, pregătirea pachetelor. Au fost făcute pachete pentru un cămin de bătrâni, 11 familii cu situație socială deosebită și 5 persoane care au rămas fără niciun sprijin la bătrânețe;
- în zilele de 6 și 7 decembrie 2015 a avut loc acțiunea propriu-zisă de donare fonduri.
      Acțiunea “STROP DE BUCURIE ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE” a vizat Centrul de Asistență Medico – Socială Lădești, unde sunt circa 60 de bătrâni internați, cărora li s-au împărțit pachete ce conțineau alimente și haine.
De asemenea, au fost strânse donații și pentru 11 familii, cu situație materială precară, identificate de studenții de la specializarea Economia Comerțului Turismului și Serviciilor și Turism, Gestiune Hotelieră și Politici în Industria Ospitalității, dar și recomandate de conducerea Grupului Școlar Economic Justinian Marina Băile Olănești și  Grupului Școlar George Țărnea Babeni.
Voluntarii din cadrul Centrului de Turism și Dezvoltare Durabilă au avut în vedere și 5 persoane care nu mai au niciun sprijin la bătrânețe, fiind uitați de copii sau trăind în singurătate cu necazuri, boli sau grija zilei de mâine.
Istoviți și morți de foame, voluntarii au fost invitați la Hramul bisericii Sfântul Nicolae din Români, de către preotul Bălașa, cadru didactic la Grupui Școlar George Țărnea Babeni, unde au servit  ciorbă și sărmăluțe de pește, mâncare de fasole, pește prăjit și cozonac, adeverindu-se astfel zicala “Dar din dar se face”.
      Mulțumim tuturor studenților, cadrelor didactice și oamenilor cu suflet mare care au crezut în cauza noastră și au ajutat ca această acțiune caritabilă să fie posibilă. De asemenea, mulțumim din suflet celor care s-au alăturat echipei de voluntari ce s-au implicat cu sufletul si inima în tot ceea ce au făcut și au dăruit, care au reușit să aducă mii de zâmbete si bucurii copiilor sau bătrânilor care nu au nici măcar o îmbrățișare.