Home » Stiri » WORKSHOP-UL CU TEMA „ROLUL EDUCAȚIEI FINANCIARE ÎN RÂNDUL TINERILOR” LA UCB BRĂILA

Marți, 8 decembrie 2015, începând cu orele 16:00, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila din cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, a organizat workshop-ul cu tema „Rolul educației financiare în rândul tinerilor”. La eveniment au participat studenții programului de studii Management și invitați a fost doamna Valerica Velu, președintele Asociației CAR – Dunărea Credit IFN, doamna Valentina Poenaru, doamna Corina Răducu, specialiști din aceeași organizație.
Pe parcursul evenimentului, studenții au primit informații despre cum să-și realizeze un buget care să-i ajute să-și administreze cât mai bine resursele financiare, care sunt beneficiile unui comportament financiar sănătos, consecințele dar și soluțiile pentru prevenirea unui comportament neadecvat.
Specialiștii invitați au supus atenției studenților și modalitatea realistă de construcție a unui astfel de buget, încât să se asigure o monitorizare cât mai eficientă atât a veniturilor, dar mai ales a cheltuielilor.
Studenții participanți au adresat întrebări referitoare la oportunitatea contractării unui credit în raport cu nevoia reală, consultarea unui consilier financiar, analizarea ofertelor mai multor instituții financiare.
Organizatorii acestui workshop au fost: lect. univ. dr. Gianina Ciorășteanu și lect. univ. dr. Gica Culiță.