Home » Stiri » Universitatea Constantin Brâncoveanu – prezență constantă în spațiul European de educație superioară și cercetare

       -O parte importantă a strategiei de internaționalizare a Universității include dezvoltarea și întărirea acordurilor bilaterale existente cu universități din străinătate dar și inițierea unor proiecte de educație și cercetare cu universitățile europene. În egală măsură, Universitatea noastră își păstrează rolul asumat în activitatea de dezvoltare a învățământului românesc.

Astfel, Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost reprezentată în Franța, în perioada 20-28 martie 2016, la Universite de Picardie Jules Verne, Institute Universitaire Technique și Ecole Superieure de Commerce d’Amiens de Dr. Tudorel Popescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Relații Publice și Coordonator Instituțional Erasmus+

Vizita a fost organizată ca răspuns la vizita din 15-21 februarie 2016, a partenerilor și studenților francezi care au prezentat la Universitatea Constantin Brâncoveanu oportunități de studii și practică universitară în spațiul francofon (oferite prin Programul European Erasmus+ de Universitatea Constantin Brâncoveanu și Universite de Picardie Jules Verne). 

Întâlnirile au presupus și susținerea din partea Dr. Tudorel Popescu a două workshop-uri de Public Speaking și Intercultural Communication pentru 250 de studenți ai Universite de Picardie Jules Verne și Institute Universitaire Technique.

De asemenea, pe parcursul vizitelor la cele 3 instituții de învățământ superior, s-au extins acordurile bilaterale de cooperare cu Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, acestea presupunând un număr mai mare de schimburi de studenți până în anul universitar 2019-2020.