Home » Stiri » Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Pitești, partener al Inițiativei "Integrare prin solidaritate"

Simpozionul cu tema "Rolul Organizației Internaționale pentru Migrație in integrarea străinilor în România", desfășurat în data de 21 septembrie 2017, continuă suita de evenimente ale Inițiativei "Integrare prin solidaritate".
Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Pitești este partener asociat acestei inițiative, create de Asociația Solidaritatea Umană Nova Pitești, Inspectoratul Școlar Argeș, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș.
Invitat special a fost domnul Mircea Mocanu, șeful de misiune în România al Organizației Internaționale pentru Migrație. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților partenerilor, Prefecturii Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Argeș, Primăriei Valea Iașului și a unor străini stabiliți în România.
Universitatea a fost reprezentată de Conf. univ. dr. Cristina Gănescu, Conf. univ. dr. Cristina Șerbănică și Lect. univ. dr. Andreea Gangone.
Dezbaterile au evidențiat riscurile și beneficiile fenomenului migrației, rolul autorităților publice in integrarea străinilor în Romania, soluțiile de facilitare a accesului străinilor la serviciile de sănătate, educaționale și de integrare pe piața muncii.