Home » Stiri » Conferința internațională Jean Monnet "EXCELENȚA ÎN STUDII EUROPENE" - Moscova 2018

Comisia Europeană a organizat la Moscova, în Rusia, conferința internațională ”Excelența în studii europene”, cu scopul de a oferi o platforma de relaționare și schimb de idei și bune practici între profesorii Jean Monnet din Europa și Rusia.

La eveniment au participat reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Rusia și ai Comisiei Europene (Directoratul General pentru Educație, Tineret, Cultură și Sport Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură), reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Federația Rusă, ai Academiei de Științe din Rusia, cadre didactice, studenți și alumni.
Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost reprezentată la acest eveniment de conf.univ.dr. Cristina Șerbănică, coordonator al Modulului Jean Monnet ”European Regional Policy in Action” (ERP2020).
”Apreciez în mod deosebit participarea la acest eveniment de înaltă ținută academică. Am avut onoarea să fiu moderator al Secțiunii ”Dezvoltarea regională durabilă” și să particip activ la toate reuniunile conferinței pe teme de migrație, economie și relații internaționale, educație. Am stabilit numeroase contacte cu profesori Jean Monnet din întreaga Europă și am pus baze solide pentru viitoare colaborări între Universitatea Constantin Brâncoveanu și instituții de învățământ din Federația Rusă. Mesajul central al evenimentului a fost acela că educația este cel mai bun ambasador al valorilor universale, al toleranței, înțelegerii și cooperării globale pentru un viitor mai bun”!