Home » Stiri » Proiect Erasmus + la Universitatea Constantin Brâncoveanu Pitești

Joi, 11 octombrie 2018, orele 11:00, Colegiul Național Alexandru Odobescu împreună cu Universitatea Constantin Brâncoveanu Pitești organizează o serie de evenimente în cadrul programului Erasmus+, dedicate celebrării zilelor Erasmus.

Începând cu orele 11:30, în Aula Magna a Universității Constantin Brâncoveanu Pitești, se va desfășura masa rotundă cu tema:Ce înseamnă Erasmus pentru mine?” la care vor participa elevi, studenți și profesori din Polonia, Suedia, Islanda și România. Elevi din cele patru țări implicate în proiectul „Let’s make a difference by combating xenophobia” și studenți din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu Pitești își vor prezenta experiențele avute ca beneficiari ai programelor educaționale Erasmus+, precum și modul în care și-au dezvoltat un sentiment de identitate europeană care vine în completarea identității naționale, regionale și locale.

De la orele 12:30 în Sala Studio (Universitatea Constantin Brâncoveanu) profesorii implicați în proiect vor participa la atelierul de lucru cu titlul: “Schimb de bune practici în cadrul programelor educaționale Erasmus+”.

Proiectul denumit: „Let’s make a difference by combating xenophobia” este coordonat de Almasskolan, Lindome, Molndals din Suedia și unul din principalele sale obiective este îmbunătățirea profilului tinerilor absolvenți ai universităților din regiunile partenerilor pentru a face față provocărilor care pot apărea în cazul în care aceștia vor lucra cu diverse grupuri etnice sau minoritare. Prin schimburi de experiență urmate de discuții între grupuri din țările participante, se pot împărtăși idei și soluții privind activități de integrare a tuturor acestor grupuri minoritare în colectivitate.

De asemenea participanții vor purta discuții pe baza unor studii de caz cu privire la “Xenofobia astăzi în țările Uniunii Europene”. Elevi din cele patru țări implicate în proiectul „Let’s make a difference by combating xenophobia” vor prezenta studenților de la Universitatea Constantin Brâncoveanu cazuri recente de manifestări xenophobe și modul în care au fost reflectate în mass media. Se vor evidenția impactul mare pe care îl au rețelele de socializare și mijloacele de informare în masă asupra modului în care sunt percepute de către societate minoritățile etnice, precum și alte grupuri expuse riscului discriminării.