Organizatorii acestui eveniment, ANMRF „Louis Pasteur” - Club „Voltin”, Brăila, în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncoveanu“, au invitat ONG-uri brăilene pentru a le prezenta oferta de voluntariat tuturor tinerilor interesați de această activitate.
Astfel, acțiunea desfășurată în cadrul proiectului „Volunteer Job Club -Volunteering, one step closer to employment”, prin Programul „Tineret în Acțiune” - Serviciul European de Voluntariat, a avut loc între orele 12.00 și 17.00, în sala A3 a Universității. ONG-urile din Brăila prezente la târg și-au expus oferta încercând să atragă tinerii în lumea voluntariatului, oferindu-le informații în legătură cu această activitate și vorbindu-le despre avantajele implicării în astfel de activități, avantaje atât pentru comunitatea în care activează, cât și pentru dezvoltarea personală.
Clubul „Voltin”, Centrul de Tineret Tinklub, Asociația ProDemocratia, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - Filiala Brăila, Centrul Europe Direct, Centrul de Evaluare Prevenire și Consiliere Antidrog - Brăila, Consiliul Local al Tinerilor, Asociația Umanitară Vasiliada 2012, Organizația Națională „Cercetașii României” - Centrul Local Brăila, Fundația „Trebuie” au încercat să prezinte tinerilor interesați ofertele într-un mod cât mai atractiv, printre aceștia numărându-se și studenții brâncoveni.
Membrii Clubului „Voltin” au considerat evenimentul ca fiind unic în Brăila. Alături i-au avut pe cei trei voluntari străini implicați în proiectele organizației, și care uimesc, vorbind despre ei în limba română: Nuno din Portugalia – care s-a și implicat foarte mult în organizare, Ycxel din Turcia și Xavi din Spania. Ei sunt implicați în proiectul Volunteer Job Club, prin care îi învață și îi ajută pe tineri să își redacteze CV-ul și scrisoarea de intenție, dar să se prezinte la un interviu pentru un job.
Reprezentanții Fundației „Trebuie” au invitat persoanele care doresc să ofere ajutor copiilor cu dizabilități de care aceștia se ocupă, să zăbovească doar câteva clipe pentru a-i cunoaște și pentru a încerca să înțeleagă nevoile lor. Cei patru copii cu dizabilități prezenți la standul fundației s-au dovedit a fi foarte prietenoși și dornici de a cunoaște oameni noi și de a comunica. Centrul Europe Direct a fost prezent la eveniment cu scopul de a recruta tineri care să ajute în diseminarea informațiilor europene la nivel local.
Fiecare organizație a avut ceva de oferit vizitatorilor, iar la final toți s-au declarat mulțumiți, deoarece eforturile lor de a promova ofertele de voluntariat au înregistrat efectele scontate: zeci de tineri și-au manifestat disponibilitatea de a realiza activități alături de reprezentanții ONG-urilor, înscriindu-se pe listele de voluntari.