Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești, Centrul Universitar Brăila, a organizat joi, 7 februarie 2013, ora 13.00, Simpozionul Județean ”Turismul în zonele umede”, ediția a VII-a, sub deviza „Zonele umede – aveți grijă de apă”, deviză sub care se sărbătorește anul acesta Ziua Mondială a Siturilor Ramsar.
Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei. Au participat specialiști în domeniu, cadre didactice, elevi și studenți, care au prezentat comunicări pe tema simpozionului.
Simpozionul s-a desfășurat în Aula sediului brăilean al Universității Brâncoveanu, în cadrul evenimentului înscriindu-se 21 de lucrări pe teme ecologice, de protecție a mediului, de descriere a florei și faunei zonelor umede din țara noastră, în special a Bălții Mici a Brăilei.
În deschiderea evenimentului a vorbit conf.univ.dr. Camelia Vechiu, Decan al Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila, care a prezentat tradiția Universității în organizarea acestui eveniment, aflat, iată, la a VII-a ediție și a prezentat partenerii alături de care se organizează manifestarea și invitații la acest eveniment.
Prof.univ.dr. Ion Scurtu, Președintele Senatului Universității „Constantin Brâncoveanu”, a explicat celor prezenți că în fiecare an, pe 2 februarie, se sărbătorește Ziua Mondială a Siturilor Ramsar, prilej pentru cei pasionați de natură de a sărbători acest eveniment prin cercetare, mai ales că brăilenii se bucură de învecinarea cu Balta Mică a Brăilei, Zonă Umedă de importanță internațională datorită speciilor de plante și animale prezente aici.
De asemenea, ing.dr.Radu Moisei, director al Administrației Parcului Natural Balta Mică a Brăilei a vorbit despre ceea ce înseamnă Zone Umede la nivel mondial, locul fruntaș pe care îl ocupă România în topul zonelor umede prin intermediul Deltei Dunării și Bălții Mici a Brăilei.
În continuare, participanții la simpozion au prezentat lucrările cu care s-au înscris, manifestarea desfășurându-se sub formă de concurs. Juriul format din prof. univ. dr Ion Scurtu, ing. dr. Radu Moisei, prof. Ramona Cilibiu - profesor metodist în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, asist. univ. dr. Nicoleta Cârjilă, după ce s-au încheiat prezentările, a deliberat și a hotărât premianții.