Home » Stiri » Sesiunea de comunicări științifice "Teme eminesciene. Poezia de dragoste"

Vineri, 25 ianuarie 2013, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Brăila a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Sesiunea de comunicări științifice prilejuită de aniversarea zilei de naștere a marelui poet național. Sesiunea de comunicări a fost organizată sub forma unui concurs la care au participat elevi de la liceele “Nicolae Bălcescu”, “Gh. Munteanu Murgoci”, ”Perpessicius”, “C. D. Nenițescu”, “Ion Ghica”, ”Panait Istrati” și “Mihail Sebastian”. Tema concursului din acest an a vizat poezia de dragoste la Eminescu iar elevii înscriși în concurs au au fost invitați să realizeze comunicări, eseuri de interpretare a versurilor de dragoste eminesciene. 
Lucrările au fost evaluate de un juriu format din cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar: lect. univ. dr. Cristinel Munteanu de la Universitatea “Constantin Brâncoveanu”, inspectorul de specialitate, profesorul Adrian Simion si asist. univ. dr. Cristina Chifane de la Universitatea “Constantin Brâncoveanu”.
După alocuțiunile rostite în deschidere au fost susținute în plen 28 de comunicări științifice. Juriul a punctat atât originalitatea lucrărilor cât și prezentarea lor, astfel că, din totalul de 28 de lucrari s-au acordat șase premii și șase mențiuni. 
Toți participanții au fost recompensați cu diplome și cărți oferite de Muzeul Brăilei și Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila.