■ Campus Communications, atelierul de creație
Campus Communications este un proiect de amploare pentru studenții pasionați de presă, publicitate și relații publice. Aceștia au la dispoziție un modern studio de tehnoredactare și producție, dotat cu tehnică de calcul de ultimă generație, o bibliotecă proprie cu literatură de specialitate și acces la Internet în sistem wireless. Încă de la înființare, Campus Communications și-a propus să stimuleze creativitatea studenților, antrenându-i în realizarea materialelor informaționale și promoționale ale Universității, începând de la afișe, pliante, broșuri, cataloage și terminând cu proiecte complexe de tipul filmelor de prezentare sau al spoturilor audio-video. Dialog Studențesc Brâncovenesc este un săptămânal de informare, produs exclusiv al Campus Commuications, realizat de și pentru studenți și reprezintă astăzi o veritabilă rampă de lansare pentru viitorii jurnaliști, care își exersează condeiul publicând articole de analiză și comentarii, interviuri cu diverse personalități ale comunității universitare, reportaje, sondaje de opinie și eseuri.
■ Întâlniri cu personalități politice, culturale și mediatice
Periodic, studenții Universității Constantin Brâncoveanu au ocazia de a interacționa într-un cadru mai mult sau mai puțin formal cu personalități academice, oameni de cultură, practicieni din media scrisă și audio-vizuală, cărora le pot adresa întrebări pentru „a fura" tainele meseriei. Până în prezent, studenții brâncoveni stat de vorbă față în față cu: prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, negociator șef al României cu Uniunea Europeană, prof. univ. dr. Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române, conf. univ. dr. George Grigore, profesor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București și traducătorul Coranului în limba română, Bogdan Teodorescu, analist politic, Gabriela Vrânceanu Firea, jurnalist Antena 3, director general Săptămâna Finaciară, Victor Ciutacu, jurnalist Antena 3, Jurnalul Național, Andrei Zaharescu, jurnalist Antena 1, Nicolae Melinescu, corespondentul de presă al Televiziunii Române la Washington, Cristi Godinac, președintele Uniunii Sindicale Media Sind, Dan Chișu, actor, regizor, realizator de emisiuni TV, Alexandru Mironov. Iar lista rămâne deschisă...
■ Festivalul Estudiantina, un produs 100% brâncovenesc, la Brăila
Gustul pentru competiție, distracție, dar și pentru perfecționare al studenților Universității este susținut prin reunirea în cadrul diverselor cluburi, care funcționează prin libera asociere a pasionaților de artă, sport și loisir. Astfel, în cadrul Universității Constantin Brâncoveanu își desfășoară activitatea coruri, cenacluri literare și cercuri de pictură; cercuri de artă dramatică; echipe de fotbal, handball, baschet ș.a. Cu ocazia unor evenimente importante în viața Universității precum - Sărbătoarea pomului de Crăciun, 8 martie, Ziua Universității - studenții implicați în activități cultural-artistice își prezintă realizările în cadru festiv. În acest context, Festivalul Estudiantina este un concept care a prins viață din pasiunea și plăcerea de a face lucruri memorabile cu și pentru studenții Universității Constantin Brâncoveanu din Brăila. Demarat în 2004, festivalul reunește anual sute de tineri studenți și liceeni pe parcursul a șase zile, pline de evenimente artistice, sportive, distractive.
■ Concursuri cu și pentru studenți
Sub deviza Învață distrându-te și distrează-te învățând!, studenții participă periodic la competițiile organizate periodic în cadrul Universității, o parte dintre acestea prezenate succint în cele ce urmează.
Oscar studențesc brâncovenesc - concurs de creație și strategie publicitară
Desfășurat pe patru secțiuni - creație, jurnalism, audio-video și design, cu o temă impusă, concursul de creație și strategie publicitară a vizat valorificarea potențialului creativ al concurenților, dezvoltarea capacității de lucru în echipă și a abilităților de prezentare. Evident, câștigătorii au avut ocazia de a păși pe covorul roșu, de a adresa mulțumiri la scenă deschisă și de a se lăsa fotografiați cu marele premiu: o statuetă Oscar în miniatură!
Simulatorul de Management este o practică contemporană de training în domeniul managementului, prin care cursanții preiau conducerea unor companii virtuale pentru o perioadă determinată, prilej cu care sunt puși în situația de a lua importante decizii de afaceri. Realizat în colaborare cu Universitatea de Științe Aplicate din Munchen, Simulatorul de management a implicat 17 studenți și opt cadre didactice de la Facultatea de Management-Marketing în Afaceri Economice din Pitești și s-a dovedit a fi un experimennt extrem de util și antrenant.
Challenge Dacia - concurs de proiecte
Sub sloganul „Dacia, companie europeană", uzina de automobile Dacia-Renault din Pitești a organizat un concurs de proiecte pentru studenții Universității Constantin Brâncoveanu, în cadrul căruia participanților li s-a cerut să creeze un „Junior Enterprise" și să propună strategii de dezvoltare. Cele cinci echipe finaliste au fost răsplătite de organizatori pentru ideile inovatoare pe care le-au prezentat și pentru munca depusă și au primit premii pe măsură: o vizită de trei zile la uzinele Renault din Paris și stagii de pregătire uzinele Dacia din Pitești.
Fii cel mai bun cu Euromall a fost, la rândul lui, un concurs de proiecte inițiat de firma Euromall din Pitești pe tema Campanie de promovare printre cetățenii județului Argeș. Miza a fost câștigarea unor burse de 1000 de euro pentru cele mai creative și, în același timp, cele mai realiste campanii de promovare a Euromall în comunitate. Reprezentantele Universității Constantin Brâncoveanu, studentele Mădălina Andrei, specializarea Comunicare și Relații publice și Alina Calinciuc, specializarea Afaceri Internaționale, au reușit să convingă juriul format din specialiști în marketing și comunicare, proiectele remarcându-se prin coerență, rigurozitate și originalitate.
■ Concerte și petreceri studențești
A fi student la Universitatea Constantin Brâncoveanu nu înseamnă doar cursuri și seminarii, proiecte și referate, ci și concerte, spectacole și petrceri studențești. Balurile Bobocilor organizate de cluburile studențești au devenit manifestări relevante în viața orașelor Pitești, Rm. Vâlcea și Brăila, fiind an de an așteptate de întreaga comunitate. Dintre artiștii moderni care au concertat pentru studenții și cadrele didactice ale Universității Constantin Brâncoveanu îi amintim pe tinerii de la Voltaj, Proconsul, Sistem, DJ Project, pe Corina, Loredana Groza... și lista poate continua cu multe alte nume „cu renume"!