Home » Stiri » Sesiunea cercetății științifice studențești la Universitatea Constantin Brâncoveanu

  Pe data de 21 mai 2013, Universitatea Constantin Brâncoveanu a serbat cea de a XXI- a aniversare, ocazie cu care a organizat, în toate cele trei centre ale sale, sesiuniea de cercetări științifice studențești.
  Evenimentul a fost deschis la orele 10:00, în Aula Magna, unde prof. univ. dr. Ovidiu Puiu le-a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți, după care participanții au intrat în săli pentru a-și prezenta lucrările de cercetare: „ Această zi a devenit tradiție pentru Universitatea Constantin Brâncoveanu  și nu numai.  Acest an este un nou pas pentru ceea ce înseamnă activitatea de cercetare științifică în sensul în care vorbim despre o revistă a universității deja indexată în două baze de date internaționale. Eu am convingerea și speranța ca până în momentul culminant al acestui an: conferința internațională din 7-8 noiembrie, într-o lume în care este nevoie de specialiști, tânăra generație reprezintă speranța către o lume mai bună și eu am convingerea că misiunea noastrăde a forma tineri pentru o astfel de lume reprezintă o misiune nobilăcare, dincolo de ceea ce reprezintă un efort constant cpătă accente importante în ceea ce reprezintă întâlnirile de acest tip.
  Aș vrea să mulțumesc celora care au devenit parteneri de onoare a acestui eveniment, și anume Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Colegiul Național „Zinca Golescu”, Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” de la Stâlpeni. Mai mult decât atât, una dintre caracteristicile Universității Constantin Brâncoveanu este internaionalizarea, astfel că în cadrul cercurilor de cercetare științifică sunt prezenți reprezentanții Institutului Politehnic din Porto, Vilniaus Kolegija, University of Applied Sciences și dr. Dragan Keisic.
Cred că de la an la an se observă un plus calitativ și cantitativ, ceea ce repezintă faptul că Universitatea Constantin Brâncoveanu își respectă misiunea de universitate de învățământ și de cercetare științifică și am convingerea că acesta este drumul pe care trebuie să mergem înainte.”
  Anul acesta, printre invitații de seamă ai cercurilor științifice, s-au numărat: conf. univ. dr. Tudor Pendiuc, Primarul Municipiului Pitești, oaspetele nostru din Slovenia – dr. Dragan Keisic, Associated Professor la Universitatea Primorska, Facultatea de Management și studentele internaționale care au venit la Universitatea Constantin Brâncoveanu prin intermediul programului de mobilități Erasmus.
  În cadrul acestei sesiuni au participat cu lucrări de cercetare un număr de 181 de studenți de la nivel de licență și masterat și 75 de elevi de la Colegiul Economic “Maria Teiuleanu”, Colegiul Național “Zinca Golescu” și Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” din Stâlpeni.
  Universitatea Constantin Brâncoveanu felicită pe toți participanții și le urează rezultate cât mai bune la Bacalaureat și în competițiile viitoare.