Home » Stiri » Noi valențe de dezvoltare economică în context regional

Zilele acestea, într-unul dintre polii de dezvoltare ai țării noastre - municipiul Rm. Vâlcea, mai precis la Universitatea Constantin Brâncoveanu Pitești, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a avut loc masa rotundă cu tema „Noi valențe de dezvoltare economică în context regional” - ediția I.
Acest eveniment a avut loc în data de 14 iunie, orele 10.30, în biblioteca din Corpul B a Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea.
Subiect destul de controversat, dar și dezbătut în țara noastră, nu putea trece neobservat nici în orașul nostru, datorită faptului că reorganizarea administrativ teritorială poate avea un rol destul de important pentru nivelul de dezvoltare al localității noastre și al întregului județ în ansamblul său. Suntem cetățeni români și este în interesul nostru să ne preocupe din ce regiune vom face parte. Având în vedere faptul că universitatea pregătește specialiști în știința administrației, atât prin programele de licență, cât și prin cele de masterat, am considerat că este oportună o dezbatere publică pe această temă la care au fost invitați reprezentanți ai primăriilor din județul Vâlcea, dar și ai unor instituții vâlcene direct implicate într-o serie de proiecte, cum ar fi Centru Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene Vâlcea.   
Lect. univ. dr. Constantinescu Dorel, titularul cursului de economie locală în cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea, împreună cu lect. univ. dr.  Iordache Emilia, lect. univ. dr. Albici Mihaela, asist. univ. dr. Marin Camelia și asist. univ. drd. Sima Isabella, cadre didactice ale Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu Pitești, au cooptat o serie de studenți de la specializările Administrație Publică și Management în Administrație și Servicii Publice, pentru a lua parte la acest eveniment, pentru a-și îmbogăți bagajul de cunoștiințe și pentru a primi o serie de informații de la persoane direct implicate în procesele de dezvoltare regională și locală. 
Evenimentul a adus față în față persoane active din administrația publică locală cu experiență și persoane cu experiență mai puțină în acest domeniu sau aflate chiar la început de carieră. Au fost dezbătute teme precum: „Dezvoltarea locală în contextul regionalizării”, „Impactul descentralizării asupra bunăstării unităților administrativ-teritoriale”, „Accesarea fondurilor europene pentru turismul balnear”, „Proiecte de dezvoltare a comunei Tomșani”, “Perspectivele turismului montan pentru comuna Voineasa și Valea Lotrului”, “Instrumente financiare în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020”. Considerăm că fiecare participant a avut ceva de învățat, mai ales că experiența și-a spus cuvântul și de această dată.