Home » Stiri » STUDENȚII BRĂILENI PREMIAȚI DE COMISIA EUROPEANĂ

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează anual concursul „Europa jurnaliștilor din amfiteatre” care se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor înscriși la facultățile cu profil jurnalistic și de comunicare din România.
În concurs au fost înscrise 37 de proiecte provenind de la studenți de la universitățile: ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea din Oradea, Universitatea ”Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța, Universitatea din Pitești, Universitatea din București, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” din Iași, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – Centrul universitar Nord din Baia Mare, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Hyperion din București. 
Brăila a fost reprezentată în concurs de către studenții Universității Constantin Brâncoveanu Pitești, Facultatea de Științe Administrative și ale Comunicării Brăila. Echipa de la UCB a fost formată din Alexandra Busuioc și Marius Munteanu, studenți în anul III la specializarea Jurnalism și asist. univ. drd. Nicoleta Ciacu. 
Concursul a fost organizat pe trei secțiuni: audio, video și online. Studenții brăileni au participat la două dintre secțiunile concursului, realizând un reportaj tv și unul radio. Reportajul tv a abordat ”Discriminarea romilor ca fenomen european”. Pentru aceasta, studenții au realizat interviuri și ședințe de filmare în colonia de la Km 10, cartierul Lacu Dulce și Școala Generală ”Anton Pann”. 
”Ce înseamnă cetățenia europeană ?” este titlul reportajul înscris în concurs la secțiunea radio. Materialul și-a propus să evidențieze percepția cetățenilor asupra drepturilor și identității europene. Pentru realizarea reportajului s-au realizat interviuri la Centrul Europe Direct Brăila, Universitatea Constantin Brâncoveanu, Centrul pentru Tineret Tinklub  și  o serie de interviuri stradale. S-a confirmat astfel ipoteza cunoașterii insuficiente a drepturilor derivate din cetățenia europeană. 
În urma selecției riguroase, reportajul realizat de studenții Universității Constantin Brâncoveanu a obținut premiul III, la mică distanță de reportajele realizate de către studenții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca și a celor de la Universitatea din Pitești. 
Juriul a fost format din Simona Popescu, realizator la Radio România Antena Satelor, Ovidiu Nahoi, realizator la Money TV, Vlad Mixich, editor senior la Hotnews, Roxana Morea, consilier de presă în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România și Georgiana Petcu, consultant comunicare.
Materialele desemnate câștigătoare vor fi promovate către canalele de presă centrale și locale iar toți studenții premiați vor fi invitați la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, în a doua jumătate a lunii septembrie, la ceremonia de decernare a premiilor.
Felicitări tuturor participanților pentru temele alese și materialele realizate!