Home » Stiri » DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2013-2014 LA UCB RM. VÂLCEA

Deschiderea oficială a anului universitar 2013-2014 la Facultatea de Management, Marketing în Afaceri Economice din Rm Vâlcea a avut loc marți, 1 octombrie 2013. 
Evenimentul a reunit în Aula facultății, membri din conducerea instituției de învățământ superior menționate, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, studenți, părinți, precum și distinși invitați – personalități ale vieții culturale vâlcene, precum șiautoritățile administrației locale: Ion Cîlea -Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Mircea Nadolu- Prefectul județului Vâlcea, Emilian Frâncu -Primarul Râmnicului, Ion Gherghinaru - Inspectorul Școlar GeŹneral al județului Vâlcea. 
Primul cuvânt de bun venit a fost adresat studenților din partea rectorului Universității Constantin Brâncoveanu, Prof.Univ. dr. Ovidiu Puiu. Exprimându-și optimismul pentru anul unversitar care tocmai începe, într-un context economic și social nu tocmai favorabil de această dată, Domnia sa și-a dezvăluit totodată îngrijorarea față de acei tineri, cărora pare că li se refuză dreptul la educație, raportându-se, în acest sens, la modesta cifră de 14%  ce reprezintă numărul indivizilor cu studii superioare din țara noastră. Acest aspect devine realmente un subiect de îngrijorare dacă încercăm o comparație cu procentul de absolvenți de învățământ superior de la nivel european și dacă luăm, în egală măsură, în considerare, conform spuselor Domniei sale, nevoia de specializare existentă pe piața muncii sau raportul existent între educația indivizilor și nivelul de trai implicat. În tot acest context economic și social, școala, educația, pregătirea și formarea continuă reprezintă adevăratul drum în viață, de aceea rolul școlii, în general și al universității, în acest caz, este unul extrem de important. „Stabiliți-vă standarde cât mai înalte ca să puteți atinge obiective înalte” a fost îndemnul adresat studenților brâncoveni de Rectorul Universității. 
Oferindu-le binecuvântarea sa tuturor celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului,a elogiat în discursul susținut numele sfânt al marelui ctitor și martir, Constantin Brâncoveanu, sub al cărui patronaj se află universitatea noastră. 
Dornici să-și exprime opinia, vorbitorii invitați pe rând să ia cuvântul, au ținut să sublinieze locul important pe care Universitatea Constantin Brâncoveanu îl ocupăîn comunitatea vâlceană. Primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, și-a exprimat recunoștința față de binele făcut comunității vâlcene de această universitate etalon, sau vârf de lance cum însăși Domnia sa a numit-o. Edilul Râmnicului i-a felicitat pe studenți pentru alegerea făcută, asigurându-i de faptul de Universitatea Constantin Brâncoveanu va reprezenta un certificat de calitate pentru ei, Domnia sa absolvind de altfel cursurile de masterat în cadrul universității noastre.
În asentimentul tuturor invitaților prezenți, Prefectul Județului Vâcea – Mircea Nadolu, i-a îndemnat pe studenții brâncoveni să se pregătească pentru școală prin învățătură și educație. 
Exprimându-și bucuria și plăcerea de a fi prezent în mijlocul comunității brâncovene, Ion Cîlea – Președintele Consiliului județean Vâlcea, le reamintește, în special bobocilor care acum pășesc pentru prima dată pragul universității, că mulți dintre absolvenții acestei intituții de învățământ, de altfel prima înființată în Rm Vâlcea, sunt astăzi ei înșiși profesori sau oameni de afaceri, cu toții temeinic pregătiți, care acum pot constitui exemple pilduitoare pentru generațiile prezente.
Evenimentul a reprezetant de asemenea un bun prilej de a transmite  felicitările cele mai sincere și binemeritate la ceas aniversar Profesoruluiuniversitar dr. Alexandru Puiu, rectorul fondator al Universității Constantin Brâncoveanu. Exprimându-și recunoștința pentru membrii fondatori și colegii care i-au fost alături încă de la început, o echipă fără efortul căreia nu s-ar fi putut atinge astfel de rezultate, Dl Profesor universitar dr.Alexandru Puiu lansează o nouă provocare conducerii comunității locale, și anume organizarea unor dezbateri în vederea revitalizării economiei orașului Rm Vâlcea. 
Lista urărilor și totodată a cuvintelor frumoase adresate universității noastre se încheie cu discursul studentei Măgură Maria, reprezentanta bobocilor brâncoveni de anul acesta.