Home » Stiri » Centrul de Afaceri Flandra-Valcea-10 ani alaturi de IMM-urile din Valcea

În această perioadă grea încercată de criza economică atât în ceea ce privește județul Vâlcea, cât și întreaga țară sau chiar lumea întreagă putem spune că, într-unul dintre polii de dezvoltare ai țării noastre, și anume la noi în municipiul Rm. Vâlcea, Universitatea Constantin Brâncoveanu Pitești, prin Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea a fost invitată să participe la evenimentul „Centrul de Afaceri Flandra-Vâlcea-10 ani alături de IMM-urile din Vâlcea”.
Subiect destul de interesant pentru toți oamenii de afaceri din județ, dar și pentru studenții Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea, care pot face parte în orice moment din categoria tinerilor antreprenori fapt ce i-a îndreptățit să fie părtași la un astfel de eveniment.
Lect. univ. dr. Camelia Marin și Asist. univ. drd. Isabella Sima, cadre didactice în cadrul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Rm. Vâlcea din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu Pitești au cooptat un număr de patru studenți de la specializarea Administrație Publică pentru a lua parte la acest eveniment, pentru a-și îmbogăți bagajul de cunoștiințe și pentru observa idei de afaceri atât de pe plan local, cât și de pe alte meleaguri.
Centrul de afaceri Flandra s-a dorit și se dorește în continuare să fie un incubator de afaceri în special pentru tinerii vâlceni, lucru menționat de d-nul ing. Sorin Zamfirescu, primar al Municipiului Rm. Vâlcea în momentul semnării contractului în vederea realizării acestui centru.
Nu puteau lipsi din sală reprezentanții autorităților publice locale care au felicitat conducerea centrului pentru sprijinul acordat mediului de afaceri, dar au adus la cunoștiința reprezentanților belgieni posibilitățile de dezvoltare ale județului Vâlcea. Printre reprezentanții de seamă ai județului s-au aflat domnul Emilian Frâncu (Primar al Municipiului Rm. Vâlcea), domnul Ion Câlea (Președintele Consiliului Județean Vâlcea) și domnul Valentin Cismaru (Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea).
Audiența a primit cu mare interes mesajele a doi oameni de seamnă ai Regatului Belgiei și anume Excelența sa Philippe Beke – Ambasador al Regatului Belgiei în România și domnul Dirk Timmerman, atașat comercial FI&T (Falnders Investment and Trade).
Doamna Director Executiv a Centrului de Afaceri, Rodica Avram a prezentat activitatea centrului de la origini și până în prezent, adică în cei 10 ani de existență.
O importanță deosebită pentru studenți au avut-o prezentările oamenilor de afaceri români, cât și a celor din belgieni cu privire la afacerile pe care le manageriază.
Evenimentul s-a bucurat de un real succes, invitații, au fost mulțumiți de cum au fost primiți și de audiența pe care au avut-o, dar și de feedback-ul primit, iar pe de cealaltă parte auditoriul a acumulat o serie de cunoștiințe de la oameni bine informați în domeniu.
Majoritatea celor prezenți au conștientizat că mediul de afaceri este cel care susține dezvoltarea economică a fiecărui județ și chiar a fiecărei localități în parte.