Home » Stiri » Școala de vară la Institutul Politehnic din Porto

Institutul Superior de Contabilitate și Administrație din Porto organizează în săptămâna 22-26 iunie 2015 Școala de vară cu tema „Researching and publishing academic work.”

În fiecare zi se va desfășura câte un seminar dedicat diferitelor aspecte cu privire la cercetarea științifică: identificarea unor surse credibile de documentare, metode calitative de cercetare, recomandări pentru scrierea articolelor în limba engleză și publicarea articolelor de cercetare științifică.

În data de 22 iunie a avut loc seminarul cu tema „Scientific research and its publication”, susținut de doamna prof. dr. Anabela Mesquita.

Principalele subiecte abordate au vizat procesul de cercetare, scrierea lucrării (alegerea titlului, scrierea rezumatului și modul în care ar trebui structurată) și transmiterea acesteia spre publicare.  

 Participanții, din Croația, Lituania, România și Portugalia, au prezentat propriile experiențe despre scrierea și publicarea articolelor, identificând asemănări și deosebiri între modalitățile de cercetare și procesul de evaluare a articolelor.