Home » Stiri » Masa rotunda (in limba engleza) cu tema "Romania is my country!"

Joi, 3 decembrie, orele 11.30, a avut loc Masa rotundă cu tema Romania is my country!.

La eveniment au participat studenții din anul II ai Specializărilor Management și Marketing și studenții francezi care studiază la Universitatea Constantin Brâncoveanu în cadrul programului Erasmus +.

D-na lect. dr. Camelia Rizea le-a prezentat participanților semnificația Zilei de 1 Decembrie și simbolurile naționale, Imnul și Drapelul României și i-a invitat pe studenți să își prezinte lucrările.

Ana Gafencu, studentă anul II, specializarea Management, a prezentat lucrarea „Facts about Romania”, și a adus în atenția participanților lucruri mai puțin cunoscute despre țara noastră: Muzeul de la Sibiu este al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă din Europa sau cel mai scump ziar din lume este „Zimburul și Vulturulu”, datorită faptului că a fost francat cu opt mărci poștale „Cap de bour” de 5 parale, din a doua emisiune din 1858.

                Mariana Enache, studentă la Marketing, în anul II, prin lucrarea „Best places to visit in Romania”, i-a invitat pe cei prezenți să călătorească prin țara noastră cât mai mult și să nu uite să viziteze Castelul Peleș, Castelul Bran, Hotelul de Gheață de la Bâlea, Transfăgărășanul sau Salina Turda.

Lista obiectivelor turistice din România a fost completată de studenta Cristina Ghergu, anul II, Marketing, care a adăugat Lacul Beiului, Vulcanii Noroioși și Cascada Cailor.

              Claudiu Achim, student la Marketing, anul II a prezentat lucrarea „What do you know about Romania?” și a punctat aspectele pentru care România este cunoscută în întreaga lume: tradiții, gastronomie, personalități.

            Studenții francezi, Agatha Faudot și Samuel Anav le-au arătat celor prezenți imaginea României, văzută pentru prima dată, printr-un film foarte interesant, intitulat „Unforgetable Romania Trip”. Filmul a surprins modul în care cei doi au descoperit orașul Pitești, primul contact cu studenții români, vizitele în Brașov și București și participarea la parada de Ziua Națională a României.