Home » Stiri » Semnificatia Zilei de 24 Ianuarie


Semnificatia Zilei de 24 Ianuarie în istoria României:

În ciclul manifestărilor stiintifice si extra-curriculare din anul universitar 2015-2016 Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Pitesti a desfăsurat luni, 25 ianuarie 2016, o sesiune de comunicări despre 24 Ianuarie 1859, eveniment deosebit în istoria poporului român.
A moderat activitatea lector univ. dr. Delia Teselios si a fost sustinută în demersul de organizare a acestei sesiuni de catre conf.univ.dr. Mihaela Savu, director al Departamentului stiinte economice din Universitate. La activitate au participat studenti din anul I si elevi din municipiul Pitesti, din Liceul Teoretic Ion Cantacuzino, Colegiul economic Maria Teiuleanu (însotiti de prof. Aureliana Vasile) si Liceul Tehnologic Dacia. Comunicările prezentate au fost sustinute de prof. Magdalena Tudor din Liceul Teoretic Cantacuzino (Formarea Statului Român Modern si Personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza)
si de eleva Alexandra Băgescu, clasa a XI F din Liceul Teoretic Ion Cantacuzino (24 Ianuarie 1859 - Mica Unire). În încheierea manifestării a fost proiectat un film documentar 24 Ianuarie 1859-Unirea Principatelor Române.