Home » Stiri » EFECTELE CONSUMULUI DE DROGURI ASUPRA COMPORTAMENTULUI TINERILOR

În contextul globalizării economiei, consumul de droguri continuă să rămână un fenomen cu grave implicații, care afectează tot mai mulți tineri. Acest aspect a constituit baza discuțiilor workshop-ului „EFECTELE CONSUMULUI DE DROGURI ASUPRA COMPORTAMENTULUI TINERILOR” organizat de Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Rm Vâlcea, UNIVERSITATEA „CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” Pitești, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Rm. Vâlcea, reprezentat de Pîslaru Ionuț, inspector principal și Traian Hoidrag – psiholog clinician.
Elevii Colegiului Național de Informatică Matei Basarab (însoțiți de prof. Andrei Simona și prof. Fabiola Prodănescu), Colegiului Economic Rm. Vâlcea (însoțiți de prof. Nicoleta Goran), Liceului Antim Ivireanul (însoțiți de prof. Simona Gîrban, prof. Antonela Drăghici) și ai Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila (însoțiți de director -prof. Loredana Constantinescu) alături de studenții facultății au adresat întrebări specialiștilor care vizau efectele consumului de droguri asupra tinerilor, gradul de implicare al autorităților în combaterea acestui fenoment în instituțiile de învățământ, existența unui centru de consiliere și tratament a consumatorilor de droguri, situația la nivelul județului Vâlcea.
La întâlnire a participat și Ionuț Cherăscu, director Crucea Roșie Vâlcea care a oferit informații privind tipurile de droguri și efectele asupra sănătății.
Fiecare invitat a propus o activitate permanentă care să sensibilizeze tinerii în acest sens.