Home » Stiri » STUDENȚI BRÂNCOVENI ÎN DIALOG CU ANTREPRENORI BRĂILENI

      -În Aula brăileană a Universității „Constantin Brâncoveanu”, studenții Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice s-au întâlnit cu domnul inginer Iulian Zamfir, reprezentant al mediului de afaceri, fondatorul primei francize românești în domeniul restaurantelor, dar și Președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România (U.G.I.R.) – Filiala Brăila.

Motivele organizării unui astfel de eveniment au fost prezentate în cuvântul de deschidere al doamnei Decan al Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila, conf. univ. dr. Vechiu Camelia, care a subliniat experiența vastă în domeniul afacerilor a domnului Zamfir. Dumnealui le-a povestit studenților că a pornit cu o brutărie și abia în 1996 a apărut oportunitatea înființării unui restaurant care s-a extins în anii următori la nivel național.

Studenții au participat activ, au adresat multe întrebări, ceea ce a dus la discuții interesante privind obiectivele cât mai realiste pe care trebuie să și le stabilească fiecare întreprinzător, pregătirea prin studii de specialitate, cursuri de perfecționare, participarea la târguri și expoziții, etc.

Președintele U.G.I.R. – Filiala Brăila a recomandat studenților să asimileze cât mai mult în această perioadă, să nu rateze momentele în care pot întreba orice și, mai ales, să participe cât mai mult la activități practice, care să îi ajute să înțeleagă mai bine mediul de afaceri și viața economică din prezent. Pentru aceasta a făcut apel la utilizarea oportunităților de voluntariat, care, o dată cu experiența, pot aduce și cunoștințe, dar mai ales posibilitatea conturării unui C.V. cu experiența profesională.

     Invitatul întâlnirii și-a încheiat discursul recomandându-le studenților să urmărească, pentru a reuși în viață, patru aspecte importante: "...să ascultați, să aveți inițiativă/ să încercați, să învățați să așteptați, să vă preocupe dezvoltarea firmei unde vă desfășurați activitatea".