Home » Stiri » Tinerii trebuie sa-si recapete increderea in Romania !
Joi, 14 aprilie, Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost gazda unui eveniment foarte important pentru mediul economic al județului Argeș. Prim-ministrul României, Emil Boc, alături de Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu și Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, au fost prezenți la o întâlnire cu oamenii de afaceri de pe plan local.

În cadrul întâlnirii desfășurate în Centrul de Afaceri al Universității Constantin Brâncoveanu, Primul-ministru a prezentat reformele adoptate până în prezent de Cabinetul său, punctând care au fost obiectivele urmărite prin intermediul acestora, și a vorbit despre măsurile ce vor fi luate în viitor și care vor avea efecte la nivel național, dar și la nivel local, cu un impact direct și asupra județului Argeș. Astfel, s-a vorbit despre reforma aparatului bugetar și a agențiilor guvernamentale, reforma salarizării personalului plătit din fonduri publice, reforma legislației muncii, reforma educației, a sănătății și asistenței sociale și despre reforma în Justiție. De asemenea, au fost comentate o serie de măsuri considerate prioritare de către Guvern pe termen scurt și mediu, precum implementarea Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii, absorbția fondurilor europene, restructurarea companiilor de stat sau continuarea reformei sistemului de sănătate.

În continuarea evenimentului, Ministrul Dezvoltării și Turismului a abordat domeniul investițiilor, vorbind despre o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot atrage fonduri europene importante pentru dezvoltarea zonei Argeș și a subliniat potențialul turistic foarte mare pe care județul îl deține.

Oamenii de afaceri au avut, la rândul lor, posibilitatea de a adresa întrebări miniștrilor prezenți despre problemele ce le afectează activitatea, dar și de a propune câteva soluții pentru relansarea economică a României.   
Evenimentul a fost un canal de comunicare binevenit pentru oamenii de afaceri din județ, care astfel au putut intra în dialog cu autoritățile și și-au putut expune în fața factorilor de decizie neajunsurile cu care se confruntă din cauza dezechilibrului economic.

La eveniment au participat, de asemenea, personalități politice locale - senatorii Mircea Andrei și Mircea Cinteză, prefectul județului Argeș, Gheorghe Davidescu - dar și membri ai Consiliului Director al Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș - Virgil Dumitru, președinte AOA, Dan Ionescu, președinte executiv AOA, alături de oameni de afaceri reprezentând cele mai importante firme din județ.

Emil Boc, Prim-ministru al României:
„Am fost onorat și vă mulțumesc pentru găzduirea excelentă oferită! Succes în continuare în performanța academică!".

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului:
„Sfatul meu pentru studenții universității dumneavoastră și pentru tineri în general este să-și recapete încrederea în România! Și, o dată ce au ales ce vor să facă în viață, să continue pe acel drum, indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc!".