Home » Stiri » Seminar - dezbatere cu prilejul Zilei Mondiale a Consumatorilor - editia a IX-a, 15 martie 2021

     În fiecare an, consumatorii sărbătoresc, pe 15 martie Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, zi care evidențiază importanța cunoașterii și protejării drepturilor cetățenilor în calitatea lor de consumatori.

     De ce 15 martie a fost aleasă pentru acest eveniment? Pentru că în 1962, pe 15 martie, președintele american John F. Kennedy rostea în fața congresului american un discurs în care definea drepturile fundamentale ale consumatorilor.

      În Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Pitești, de mai mulți ani se desfășoară activități care aduc în atenția studenților importanța cunoașterii drepturilor consumatorilor. Anual am ales să organizăm un seminar -dezbatere, aflat la ediția a IX - a, la care a fost invitat comisarul șef adjunct al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, dna Violeta Nedelcu, prezentă la ultimele șase ediții ale seminarului.

     În fiecare an, cu această ocazie este aleasă o temă particulară de discuție în jurul căreia se organizează activitățile caracteristice. Anul acesta tema este Combaterea poluării cu plastic.

     La seminarul organizat la inițiativa doamnei decan Mihaela Asandei au participat studenți din anul I Master din Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice și cadre didactice din universitate: lect. dr. Andreea Gangone - prodecanul facultății, conf.dr. Cristina Gănescu - decan Facultatea Finanțe - Contabilitate, conf. dr. Mihaela Savu - director departament, conf. dr. Delia Teselios.

 

Mai multe detalii sunt disponibile AICI