Home » Stiri » Universitatea Constantin Brâncoveanu, în sărbătoareVineri, 20 mai 2011, imnul Universității Constantin Brâncoveanu a răsunat în Aula Magna din Pitești mai mișcător ca niciodată. Ne-au fost aproape, la ceas aniversar, personalități de seamă ale vieții publice din țară și străinătate: prof. Danute Rasimaviciene, președinta Rețelei Europene pentru Studii de Afaceri și Limbi Străine, Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi a României, prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România, Constantin Șerban Valeca, senator, Bogdan Niculescu Duvăz, deputat, Andrei Gerea, deputat, Gheorghe Davidescu, prefectul județului Argeș, Florin Tecău și Simona Bucura Oprescu, vicepreședinți ai Consiliului Județean Argeș, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești, prof. univ. dr. Ion Mihăilescu, președintele Camerei Auditorilor Financiari din România, Marius Burdușel, director executiv, Camera Auditorilor Financiari din România, prof. univ. dr. Ovidiu Folcuț, Rectorul Universității Româno-Americane, prof. univ. dr. Victor Manole, decan al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice București, prof. univ. dr. Călin Oprea de la ASE București, Alexandra Albuquerque, coordonator Relații Internaționale la Instituto Superior de Contabilidade e Administraçăo din cadrul Institutului Politehnic din Porto, studenți și cadre didactice, profesori de ieri și de azi, directori de instituții media, jurnaliști și alții, într-un cuvânt oameni care au contribuit, de-a lungul timpului, la scrierea poveștii de succes care a ajuns acum la cel de-al 20-lea capitol.

20 de ani de învățământ superior la Universitatea Constantin Brâncoveanu au fost marcați prin evenimente pe parcursul unei săptămâni aniversare, astfel:
■ vizite ale partenerilor din străinătate: Flavio Ferreira - Doctor în Matematică, Președintele ESEIG (Școala Superioară de Studii Industriale și Gestiune), Porto, Portugalia, Fernanda Ferreira - Doctor în Matematică, ESEIG (Școala Superioară de Studii Industriale și Gestiune), Porto, Portugalia, Cristophe Crabot - Directorul Departamentului de Relații Internaționale, Școala Superioară de Comerț din Amiens, Franța, Alexandra Albuquerque - Coordonator Relații Internaționale, ISCAP - Institutul Politehnic din Porto, Portugalia, Danute Rasimaviciene - Președintele SPACE, Decanul Facultății de Managementul Afacerilor de la Vilnius College of Higher Education, Lituania.
■ vizite ale elevilor claselor a XII-a de la licee din județul Argeș: Colegiul Economic „Maria Teiuleanu", Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino" din Pitești, Liceul Teoretic „Ion Barbu" din Pitești, Liceul Teoretic din Costești, Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu".
■ Simpozion științific cu participare internațională: „Statul de drept și administrația publică", Ediția a II-a - marți, 17 mai 2011;
■ Sesiunea Cercetării Științifice Studențești, ediția a XIX-a, vineri, 20 mai 2011.
■ Eveniment aniversar: 20 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR LA UNIVERSITATEA CONSTANTIN BRÂNCOVEANU DIN PITEȘTI.Momentul aniversar a fost încărcat de felicitări sincere din partea invitaților, dar și de emoții din partea celor care au îmbrăcat roba academică: cadrele din conducerea Universității. În cadru oficial, urmând decizia din data de 3 mai 2011, Senatul Universității a decis acordarea titlului de Professor Honori Causa prof. Danute Rasimaviciene, președinta Rețelei Europene pentru Studii de Afaceri și Limbi Străine și Decan al Facultății de Managementul Afacerilor de la Vilnius College of Higher Education, Lituania, pentru susținerea politicii de internaționalizare a Universității Constantin Brâncoveanu. Cu același prilej, au fost oferite Diplome de excelență și medalii aniversare tuturor celor care au sprijinit dezvoltarea instituțională a Universității, precum și premii pentru studenții care s-au remarcat la Sesiunea Cercetării Științifice Studențești.
A curs multă cerneală după acest eveniment aniversar, au curs șampanie și lacrimi de bucurie pentru ceea ce a fost și pentru ceea ce va să vină. La mulți ani, Universitatea Constantin Brâncoveanu!

Citiți mai multe despre evenimentul aniversar în paginile ziarului nostru - Dialog Studențesc BrâncovenescMesaje de felicitare la împlinirea a 20 de ani de la înființarea Universității Constantin Brâncoveanu