Home » Stiri » Tinerii brâncoveni, pe lista de recrutare a companiei Dacia
Marți, 15 noiembrie, Dacia - Groupe Renault a prezentat studenților Universității Constantin Brâncoveanu programul de stagii de practică pe care compania l-a demarat pentru prima dată anul acesta pe partea financiară.
Astfel, în Sala Studio A a Master Center-ului UCB, cei mai buni studenți ai specializărilor de Finanțe-Bănci și Contabilitate și informatică de gestiune au putut afla de la reprezentanții Dacia ce anume își dorește compania de la viitori interni, care este profilul stagiarului pe care firma îl caută, în ce departament pot lucra, care vor fi viitoarele responsabilități și ce va presupune această colaborare.
 
Cei cinci candidați selectați vor lucra în cadrul Direcției de Control de Gestiune de la uzina din Mioveni pe o perioadă de 6 luni, timp în care vor fi implicați în rezolvarea a diferite sarcini de serviciu sub îndrumarea unui angajat al departamentului, care le va fi și coach, dar și în elaborarea unui proiect individual. Ei vor călători în universul studiilor economice încercând să își imagineze construcția unui automobil prin intermediul cifrelor. La final, performanțele lor vor fi evaluate, iar în funcție de acestea, după terminarea celor 6 luni de stagiu, candidații pot deveni angajați Dacia full-time. Candidatul ideal trebuie să fie „prieten bun" cu cifrele și cu noțiunile economice, să fie curios și perseverent, dispus să se depășească pe sine și neapărat cunoscător al limbilor franceză sau engleză.

Inițiativa Dacia a fost foarte apreciată de studenți, care și-au văzut cu această ocazie răsplătite eforturile de a fi studiat temeinic până în acest moment, selectarea lor pentru participarea la procesul de recrutare bazându-se pe rezultatele avute până acum la examene.

Dacia este una dintre companiile care au fost cel mai puțin afectate de criza economică mondială, deținând în prezent prima poziție în topul firmelor românești exportatoare. Ea este astfel un angajator extrem de ofertant și atrăgător, iar studenții și absolvenții au astfel marea oportunitate de a intra în contact cu recruterii Dacia.

Aceasta este doar prima etapă a programului, compania Dacia dorind să continue colaborarea cu Universitatea Constantin Brâncoveanu și cu tinerii studenți și absolvenți cu noi serii de stagiari.