Home » Stiri » Sesiune de comunicări științifice la Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Brăila

Vineri, 25 ianuarie 2013, Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Brăila a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, sesiunea de comunicări științifice prilejuită de aniversarea zilei de naștere a marelui poet național.
Sesiunea de comunicări a fost organizată sub forma unui concurs la care au participat elevi de la liceele “Nicolae Bălcescu”, “Gh. Munteanu Murgoci”, ”Perpessicius”, “C. D. Nenițescu”, “Ion Ghica”, ”Panait Istrati” și “Mihail Sebastian”. Tema concursului din acest an a vizat poezia de dragoste la Eminescu iar elevii înscriși în concurs au au fost invitați să realizeze comunicări, eseuri de interpretare a versurilor de dragoste eminesciene. 
Lucrările au fost evaluate de un juriu format din cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar: lect. univ. dr. Cristinel Munteanu de la Universitatea “Constantin Brâncoveanu”, inspectorul de specialitate, profesorul Adrian Simion si asist. univ. dr. Cristina Chifane de la Universitatea “Constantin Brâncoveanu”.
Premiul I a fost obținut de eleva Elena Buzea de la Colegiul Național “Gh. Munteanu Murgoci” pentru lucrarea Agora sufletului, o perspectivă asupra erosului în lirica eminesciană îndrumată de profesorul Daniel Kițu și Munteanu Gabriela de la Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius” care a susținut o comunicare despre Mitul Zburătorului în poezia lui Mihai Eminescu, îndrumată de profesoara Florentina Gabriela Vasile.
Juriul a acordat două premii II pentru Vișan Raluca Marieta de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” pentru lucrarea Ploaie de flori argintii – incursiune lirică modernă în contratimp coordonată de profesoara Ana Maria Zlăvog și Neculai Alexandru de la Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci” pentru lucrarea Dorința îndrumată de dr. Ana Coman.
Premiul III l-au obținut Zurbagiu Mădălina de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” pentru lucrarea Rugăciunea inimii. Motivații religioase ale iubirii – har și meșteșug poetic coordonată de profesoara Ana Maria Zlăvog și elevul de la Colegiul Tehnic „Panait Istrati” Hristu Ștefan îndrumat de profesoara Corina-Marinela Bratosin pentru lucrarea Teiul în creația lui Mihai Eminescu.
Cele șase mențiuni au ajuns la elevii: Frățilă Iulia, Toposuri specifice în poezia de dragoste a lui Mihai Eminescu (Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”; Profesor îndrumător: Florentina Gabriela Vasile); Ghionea Ileana & Pavel Corina, Traduceri imperfecte (Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”; Profesor îndrumător: dr. Ana Coman); Ion Andreea Maria, Eminescu – enigma sufletelor noastre (Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci”; Profesor îndrumător: Anca-Maria Bungărdean); Marcu Violeta & Ghiban Oana, Luceafărul – perfecțiune a artei eminesciene (Colegiul Economic „Ion Ghica”; Profesor îndrumător: Elena Lambru); Olteanu Mihaela, Tema iubirii în creația lui Eminescu (Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”; Profesor îndrumător: Angelica Mușat); Toader Mădălina Gabriela, Mihai Eminescu – Iubirea pe piedestalul creației (Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”; Profesor îndrumător: Carmen Lăcrămioara Aldea).
Toți participanții au fost recompensați cu diplome și cărți oferite de Muzeul Brăilei și Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila.