Home » Stiri » UCB se prezintă Poloniei

 

Luni, 4 martie a.c. Universitatea Constantin Brâncoveanu a fost invitată să se prezinte în fața Excelenței Sale Domnul Marek Szczygiel, ambasadorul Republicii Polone la București. La vizita în județul Argeș organizată de către Instituția Prefectului au mai fost invitați să participe reprezentanți ai reprezentanți ai autorităților locale, ai Asociației Oamenilor de Afaceri, Camerei de Comerț și Industrie și Universității din Pitești.

Pentru Universitatea Constantin Brâncoveanu, cooperarea academic cu Polonia a început în anul 2009 cu acorduri bilateral pentru mobilități de studenți și personal academic. Până în present, studenți de la SWSPIZ Academz of Management din Lodz și The Angelul Silesius State School of higher Vocational Education (Walbrzych) au studiat sau au făcut practică pentru un semestru în Universitatea noastră în cadrul programului European de mobilități Erasmus. Grzegoroz Swoboda, Marcin Todryk, Mariusz Krzych și Lukasz Lemieszek sunt doar o parte dintre studenții polonezi care, aflați pentru o perioadă de cinci luni la studii în UCB, s-au declarat mai mult decât încântați de Argeș, de argeșeni, de condițiile de studiu de la UCB și, mai ales, de felul în care au fost integrați și tratați la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești.

Prezenta vizită a deschis perspectivele unor acorduri viitoare de cooperare cu alte universități din Polonia, precum și a unor proiecte comune de cercetare și de educație.