• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Asociația Studenților Brâncoveni (ASB)

Metodologie de organizare a alegerilor studențești pentru reprezentare în organele colegiale de conducere ale universității.


Statutul Asociației Studenților Brâncoveni (ASB)


Consiliul director ASB

  • Bratosin Robert Cătălin, anul II Management, FMMAE Brăila
  • Chițescu Ioana Daniela, anul II Drept, FSJAC Pitești
  • Damu Nicușor Cosmin, anul I MA, FMMAE Pitești
  • Durbacă Elena, anul  I Contabilitate și Informatică de Gestiune, FMMAE Brăila
  • Găujan Nicoleta Larisa I Administrație Publică, FMMAE Rm.Vâlcea
  • Gogu Neacșu Cătălina  II MSRU,  FMMAE Rm.Vâlcea
  • Mitică Isabela, anul II Contabilitate și Informatică de Gestiune, FFC Pitești
  • Nițu Ioana (căs. Puiu), anul II Management IFR, FMMAE Pitești
  • Stroe Andreea Cristina, anul I Management, FMMAE Rm.Vâlcea


Date de contact:

- Pitești, Calea Bascovului nr.2A:

Telefon: 0248.212.627

Email: ucb_braila@yahoo.com


- Brăila, Str. Rubinelor nr. 16-18:

Telefon: 0239.613.308

Email: ucb_braila@yahoo.com


- Râmnicu Vâlcea, B-dul Nicolae Bălcescu nr.39:

Telefon: 0250.739.122

Email: ucb_vl@yahoo.com


Înscrieri

Pentru a va înscrie în Asociața Studenților Brâncoveni (ASB) aveți nevoie de următoarele documente:

• copie buletinul/cartea de identitate;

• formular de înscriere completat;

Membrii asociației trebuie să fie studenți la una din facultățile Universității "Constantin Brâncoveanu", la oricare dintre programele de studii.

 

Dacă îţi doreşti să faci parte din echipa noastră şi doreşti să devii membru ASB, te aşteptăm cu drag.


Cerere inscriere ASB.pdf



La întrebarea: De ce ar trebui ca studenţii să se integreze în ASB? Andrei Zidaru, fondator Asociaţiei Studenţilor Brâncoveni, a răspuns "În primul rând, pentru oportunitatea de a cunoaşte oameni noi, locuri noi, de a te pune în situaţii noi şi pentru sprijinul grupului în atingerea unor rezultate pozitive din toate acestea. În al doilea rând, pentru experienţa practică, recunoscută de angajatori. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a testa în practică toate cunoştinţele asimilate până la momentul actual în cadrul cursurilor sau în afara lor. Drumul normal pe care trebuie să îl urmăm în ceea ce priveşte banii - pentru că, trebuie să recunoaştem, astăzi suntem dependenţi de bani - este următorul: la început cheltuieşti bani pentru a putea munci (banii de studii), apoi munceşti pentru a obţine bani (începi de la salariu şi termini cu profitul propriilor investiţii), ca în final banii să lucreze pentru tine (trăieşti numai din profitul investiţiilor). Noi suntem în faza în care cheltuim bani. Pentru a reuşi în faza în care muncim pentru bani, trebuie să fructificăm cât mai bine banii din prima fază. Așa că - dacă universitatea îţi oferă oportunitatea de a pune teoria în practică şi a-ţi desăvârşi studiile, cunoştinţele, aptitudinile învăţate sau naturale - tu de ce nu ai îmbrăţişa această oportunitate?"

ASB funcționează la Pitești, Brăila și Râmnicu Vâlcea. Activitățile Asociației sunt promovate pe pagina de Facebook a Universității, astfel fiind mult mai uşoară legătura dintre studenţi.


Evenimente

Acțiuni de voluntariat

Studenți, absolvenți, elevi, cadre didactice am organizat în parteneriat cu alte organizații interesate, acțiuni de voluntariat de interes public care să promoveze spiritul de implicare în viața comunității. ASB încurajează studenții să se implice în toate activitățile de voluntariat, iar universitatea sprijină permanent aceste acțiuni. 


Împreună Dăruim!

https://www.facebook.com/profile/100064501007816/search/?q=Impreuna%20Daruim!%20


Strop de bucurie în prag de sărbătoare

https://www.facebook.com/profile/100064501007816/search/?q=strop%20de%20


Atelierele CoderDojo

Împreună pentru un oraș mai curat!

https://www.facebook.com/profile/100064501007816/search/?q=%C3%8Empreun%C4%83%20pentru%20un%20ora%C8%99%20mai%20curat!%20


Prin școală la lumină!

https://www.facebook.com/profile/100064501007816/search/?q=Prin%20%C8%99coal%C4%83%20la%20lumin%C4%83

Oferă o carte!

23 – 27 octombrie 2023

Declarată din 2011 de către UNESCO, ”Săptămâna globală a alfabetizării în mass-media” a fost marcată la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila prin workshopul dedicat educației în domeniul mass-media. Evenimentul a adus în atenția studenților problematica dezinformării în general, dar și aplicat, prin exemple de fake news și deep fake.

27 octombrie 2023

“Azi am participat la Bursa locurilor de muncà, organizatã de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Muncà (AJOFM Arges) si am luat pulsul pietei muncii din judetul Arges împreunã cu studenti din anul I Management si Contabilitate. Am avut plãcuta surprizã sã întâlnesc angajatori din mediul de afaceri local/national care au absolvit Universitatea "Constantin Brâncoveanu".

23 octombrie 2023

Workshop-ul cu tema “Alimentația sănătoasă“, la care au participat elevi și studenți. Au fost prezentate principiile de bază ale alimentaţiei sănătoase, beneficiile alimentaţiei sănătoase, precum și modele și diete alimentare așa cum au fost definite și au evoluat de-a lungul timpului, alegerile alimentare fiind însoțite de explicații științifice pentru justificarea avantajelor, dar și a riscurilor asociate. Au fost comentate diferite obiceiuri alimentare, inclusiv reguli și restricţii alimentare, iar dezbaterile s-au axat pe bune practici aplicabile în nutriția umană, cu exemple în alimentația tinerilor. Acest atelier, prin discuțiile ce au avut loc, a evidențiat interesul participanților de a fi informați cu privire la hrana lor, dar și la comportamentul alimentar, întrucât o alimentație sănătoasă este cheia pentru sănătatea noastră fizică și mentală.

20 octombrie 2023

ORA DE TURISM

Studenţii de la specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor și nu numai,  împreună cu elevii clasei a XI-a de la Colegiul Economic Rm. Vâlcea, au desfășurat un seminar aplicativ pentru a descoperi istoria vinului din zona Drăgășaniului.

Au vizitat Muzeul Viei și Vinului, cel mai mare din România, unde au aflat legenda și istoria viței de vie din această zonă, au cunoscut utilajele de prelucrare a strugurilor și premiile câștigate de-a lungul timpului de vinurile din zonă. La Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație, prima stațiune de acest gen din România, am aflat că aproape 90 la sută din strugurii de masă care se consumă pe toată planeta sunt din soiul Victoria, soi realizat la Drăgăşani, stațiunea fiind recunoscută și pentru cultivarea a trei soiuri de struguri pentru vin: Crâmpoșie Selecționată, Negru de Drăgășani și Novac, soiuri cu mare potențial în producerea vinurilor de calitate care pot reprezenta țara inclusiv la nivel internațional.

Pentru a înțelege procesul de vinificație, s-a efectuat și o vizită la una din cele 12 crame din zonă, ce produc diferite sortimente de vinuri, respectiv Casa de Vinuri Iordache (CVI), un brand din ce în ce mai cunoscut, ce se mândrește cu 6 soiuri de marcă. Pe lângă aceste sortimente de vinuri, oferta este completată de turismul viticol în continuă dezvoltare, degustări de vinuri, tururi de cramă, plimbări în vie, seri tradiționale și chiar un muzeu etnografic.Mulţumim conducerii celor trei entități administrative pentru sprijin şi amabilitate!

17 iulie 2023

Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila a participat la Atelierul de lucru pentru realizarea unei foi de parcurs / Road Map pentru Dezvoltarea Capacității Administrative (DCA) a Autorității de Management a Programului Regional Sud- Est 2021-2027 derulat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est (ADR SE). La eveniment au participat reprezentanți ai beneficiarilor din cadrul autorităților locale, întreprinderilor și ONG-urilor din județele Brăila, Galați, Buzău, Tulcea, Constanța și Vrancea.

30 iunie 2023

Mobilitate de practică Erasmus+ în Portugalia

Îmi pare bine că pot împărtăși această experiență extraordinară pe care am avut-o în cadrul stagiului meu de mobilitate Erasmus+ la biroul de Relații Internaționale al ISCAP Porto. A fost o oportunitate deosebită să învăț într-un mediu internațional, să explorez o nouă cultură și să mă dezvolt atât personal, cât și profesional.

15 iunie 2023

Acordam o atenție deosebită educației financiare!

Astfel, periodic, Universitatea Constantin Brâncoveanu organizează seminarii, workshop-uri, mese rotunde unde sunt invitați să participe toți tinerii care doresc să-și consolideze cunoștințele financiare.

”Printr-o educație financiară solidă, vom reuși să ne gestionam mult mai bine resursele financiare și de ce nu, sa ajungem la independența financiară.”

25 mai 2023

Sesiunea Anuală a Cercetării Științifice Studențești, ediția a XXXI-a.

22 mai 2023

Studenții au organizat Târgul de produse hand made. Creativitatea, îndemânarea, implicarea, seriozitatea au fost elementele care i-au însoțit pe studenții parcticipanți atât pe parcursul semestrului cât și la momentul prezentării rezultatelor muncii lor.

19 mai 2023

Studenții s-au întâlnit cu reprezentanții companiei Karcher care vor prezenta stagiile de practică și locurile de muncă disponibile pentru studenții facultaților din centrul Pitești al Universității Constantin Brâncoveanu.

Dialog studențesc Brâncovenesc

Dialog Studenţesc Brâncovenesc - un săptămânal de informare, produs exclusiv al Campus Commuications, realizat de şi pentru studenţi. Dialogul studenţesc brâncovenesc:

a monitorizat şi pus în valoare toate evenimentele didactice, ştiinţifice şi culturale desfășurate în cadrul Universităţii;

a reprezentat o veritabilă rampă de lansare pentru studenții jurnalişti, care, publicând articole de analiză şi comentarii, interviuri cu diverse personalităţi ale comunităţii universitare, reportaje, sondaje de opinie şi eseuri se racordează la viața comunității academice.


Arhiva online