• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

Societatea Antreprenorială Studențescă

Componența Consiliului Executiv al Societății Antreprenoriale Studențești din cadrul Universității "Constantin Brâncoveanu" din Pitești

Prof. univ. dr. Ciochină Iuliana, Prorector UCB

Lect. univ. dr. Stănescu Niculina, Cadru didactic FFC Pitești

Lect. univ. dr. Gianina Negrău, Cadru didactic FMMAE Brăila

Lect. univ. dr. Cebuc Iuliana, Cadru didactic FMMAE Rm.Vâlcea

Boboc Valentina Georgiana, Student anul I Management ASB Pitești

Tureac Paul Emilian, Student anul II Management ASB Brăila

Tudorașcu Andreea, Student anul II Management ASB Rm.Vâlcea

Șerban Alexandru, Absolvent Pitești

Chirea Remus, Absolvent Brăila

Becșenescu Cristina, Absolvent Rm.Vâlcea

Vasilescu Dragoș, Reprezentant mediul de afaceri Pitești

Tănăsoiu Marcel, Reprezentant mediul de afaceri Brăila

Mutu Dorina, Reprezentant mediul de afaceri Râmnicu Vâlcea

 

Date de contact:

- Pitești, Calea Bascovului nr.2A:

Telefon: 0248/212 627

Tmail: ucb_braila@yahoo.com


- Brăila, Str. Rubinelor nr. 16-18:

Telefon: 0239/613 308

Email: ucb_braila@yahoo.com


- Râmnicu Vâlcea, B-dul Nicolae Bălcescu nr.39:

Telefon: 0250/739 122

Email: ucb_vl@yahoo.com


Regulament

Regulament SAS UCB


Plan de activități pentru anul 2023

Proiecte/Activități derulate de SAS UCB
Termen Centrul responsabil cu organizarea Parteneri
Început de poveste –antreprenoriatul
07.12.2023
Rm. Vâlcea
Tineri antreprenori
Conferința de lansare a Ghidului de dezvoltare personală ”Construiește-ți viitorul” și a Ghidului ”Eu aleg!” în județul Argeș
07.11.2023
Pitești
Asociația MAXWELL
GALA.D.E. să sărbătorim împreună dezvoltarea personală 14.10.2023
Pitești
Asociația „Acționăm Dăruim Educăm”
Bursa locurilor de muncă pentru studenți și absolvenți
27.10.2023
Rm. Vâlcea
AJOFM Vâlcea
Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună! 13.07.2023 Brăila
CECAR Brăila
Organizarea ceremoniilor de absolvire 07.2023

Pitești, Brăila, Rm. Vâlcea


WORKSHOP cu tema ”Amenințări actuale și viitoare ale inteligenței artificiale (AI) și modalități de combatere a acestora în spațiul cybernetic”. 22.05.2023 Rm. Vâlcea

Poliția Vâlcea, Birou Prevenire şi Analiză a Criminalităţii Baroul de avocați Vâlcea

Ediția a-XXXI-a a Sesiunii Anuale a Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti
05.2023

Pitești, Brăila, Rm. Vâlcea


Masa rotundă dedicată masteranzilor, Perspectivele economiei românești - studii și analize
25.05.2023
Pitești

Târgul de planuri de afaceri și de produse hand-made
18.05.2023
Rm. Vâlcea
Portofoliul carierei de succes 6.03.2023
Rm. Vâlcea

TECH DAY, prezentări și concursuri despre educație, carieră și domeniul STEAM 25.02.2023 PiteștiEvenimente

⦁    Școala altfel - Ateliere de antreprenoriat 

⦁    Târgul firmelor de exercițiu

⦁    Târg de idei de afaceri 

⦁    Workshop-uri pe teme de antreprenoriat

⦁    Cursuri de formare antreprenorială

https://www.facebook.com/profile/100064501007816/search/?q=antreprenoriat27 octombrie 2023

Ești absolvent sau student și cauți un loc de muncă?

A.J.O.F.M Vâlcea în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncoveanu” organizează BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ vineri, 27 octombrie 2023, începând cu ora 900, la sediul Facultății de Management Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea - B-dul Nicolae Bălcescu 39.

La eveniment sunt aşteptați să participle angajatorii, agenții economici, absolvenții, studenții, persoanele în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung, reprezentanții instituţiilor interesate de domeniul pieței muncii.

14 octombrie 2023

Hai la GALA.D.E. să sărbătorim împreună dezvoltarea personală!
Te-ai întrebat vreodată cum poți să te cunoști mai bine? Ori dacă ești conștient de valorile tale? Sau ce poți să faci pentru a evolua, astfel încât sa devii persoana pe care o visai să fii de când erai copil? Dacă răspunsul tău este “DA!”, atunci te invităm la GALA.D.E. să te descoperi și să te regăsești! Evenimentul nostru constă în trei workshopuri de dezvoltare personală:

1. ”Cine ești cu adevărat?”- Cristian Stan

2. “Introducere în lumea banilor”- Cătălin Stîrcu

3. “Puterea întrebărilor”- Olimpia Doru

Pe 14 octombrie. În Aula Universității “Constantin Brâncoveanu”
De ce? Deoarece vrem sa acordăm o șansă schimbării și potențialului tău. Totodată, vei fi prezent la premierea mebrilor ADE, care au făcut tot posibilul pentru ca proiectele noastre să iasă cât mai bine.

P.S: La finalul evenimentului, vă așteaptă o tombolă, unde puteți câștiga cadouri de la speakerii noștri!

13 iulie 2023

Filiala Brăila a organizat, cu ocazia Zilei Naționale a Contabilului Român, C.E.C.C.A.R. – evenimentul cu tema: ”Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună !”, la care au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, ai mediului educațional, mediului de afaceri, experți contabili și contabili autorizați. Cu acest prilej, Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” a fost premiată în semn de considerație a relațiilor de colaborare instituțională.

În acest an, C.E.C.C.A.R. și-a propus să atragă noi talente în profesia contabilă, oferind premii absolvenților șefi de promoție ai facultăților din domeniul finanțe sau contabilitate, sub forma unor vouchere care să substituie taxa de înscriere la examenul de acces la stagiul de expert contabil.

Parteneriatul lung și solid dintre Universitatea ”Constantin Brâncoveanu”, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila și C.E.C.C.A.R. – Filiala Brăila arată preocuparea la nivel local pentru performanță în domeniul economic, ce va conduce în final la dezvoltarea carierei absolvenților.

22 mai 2023

De la teorie la practică a fost obiectivul cursului de Antreprenoriat desfășurat la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Rm. Vâlcea. Societatea Antreprenorială Studențească a organizat Târgul de planuri de afaceri și de produse hand made.

Creativitatea, îndemânarea, implicarea, seriozitatea au fost elementele care i-au însoțit pe studenții parcticipanți atât pe parcursul semestrului cât și la momentul prezentării rezultatelor muncii lor. „Alege să fii cel mai bun!” s-a dovedit a fi un slogal ideal și pentru gestionarea propriilor idei de afaceri.

Felicitări studenților participanți!

26 martie 2022

Atelierul de antreprenoriat UCB cu studenții FMMAE continuă și anul acesta activitățile de învățare prin antreprenoriat de la universitatea noastră. Atelierul nostru se dorește a fi un incubator de idei de afaceri si bune practici pentru viitorii antreprenori din rândul studenților, demers pe care il continuăm în activitățile noastre curente. Invitatul nostru, Andrei-Sebastian Ivan este un tânăr antreprenor local, absolvent al ASE București, dar și al unui program de masterat la UCB, absolvit în anul 2021. Andrei a venit în fața studenților cu entuziasmul vârstei și cu o intresantă experiență profesională, dorind să le împărtășească studenților mici secrete pentru a deveni antreprenor în mediul de afaceri local. Andrei Sebastian Ivan, fondatorul unei agenții de marketing online din Pitești, ne-a transmis tuturor că dacă îți dorești să fii antreprenor trebuie să studiezi piața, concurența, în primul rând, și să identifici oportunitățile de care să profiți, să construiești strategii și tactici adaptate la evoluția pieței și la schimbarea permanentă a nevoilor consumatorilor, să te repliezi la orice tip de context, să apelezi la metodele și tehnicile de marketing digital. Dar înainte de toate este necesar să te perfecționezi permanent, să studiezi și să te autodepășești în fiecare zi!

30.03.2022

"Către o mai bună planificare strategică regională și servicii de sprijin pentru inovare" s-a intitulat atelierul de lucru organizat de către Centrul O.C.D.E. pentru antreprenoriat, IMM-uri, regiuni și orașe (CFE), Asociația Agențiilor de Dezvoltare Regională din România (ROREG), Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformei Structurale (DG REFORM) a Uniunii Europene, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila. Exercițiul derulat în cadrul atelierului de lucru s-a concentrat pe elaborarea unui diagnostic al punctelor forte, al oportunităților și al provocărilor actuale ale regiunii de Sud – Est în ceea ce privește planificarea strategică și furnizarea de servicii de sprijin pentru inovare.

13-16 decembrie 2021

Universitatea Constantin Brancoveanu in parteneriat cu Agenţia Națională a Zonei Montane organizează, GRATUIT, cursuri de formare profesională destinate persoanelor care deservesc Punctele Gastronomice Locale (PGL).

Cursurile se desfasoara ONLINE, au o durata de 4 zile, iar la finalul programului de formare, cursanții vor primi un atestat de participare. Prima serie va fi in perioada 13-16 decembrie 2021, următoarele serii vor fi organizate în februarie și martie 2022.

Cei care doresc sa se inscrie la aceste cursuri vor completa cererea atasata, pe care o trimit, impreuna cu o copie dupa actul de identitate, la adresa ucb_vl@yahoo.com.

03 iunie 2021

În cadrul Atelierelor de Antreprenoriat organizate de facultățile și centrele de cercetare din cadrul Universității ”Constantin Brâncoveanu”, miercuri, 2 iunie 2021, s-a desfășurat Seminarul – dezbatere cu tema ”Competențe antreprenoriale pentru absolvenții studiilor economice”.

Invitatul evenimentului a fost doamna Camelia Daniela Drăgan – antreprenor și Președintele Asociației pentru Antreprenoriat din România, care le-a prezentat studenților anului III ai Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice din Brăila oportunități de afaceri, precum și provocările cărora mediul de afaceri a trebuit să le facă față în condițiile actuale. Invitatul a răspuns întrebărilor primite din partea studenților, dar a și precizat care sunt competențele solicitate de piața forței de muncă din partea unui absolvent de studii economice.

Discuțiile generate au condus la dezbateri intense privind posibilele afaceri ce pot fi dezvoltate în regiunea de sud – est.

Mulţumim invitatului și tuturor participanților!

27 aprilie 2021

În cadrul Atelierelor de Antreprenoriat organizate de facultățile și centrele de cercetare din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, marți 27 aprilie 2021, s-a desfășurat seminarul – dezbatere cu tema Branduri românești în timp de pandemie.

Invitații acestui eveniment au fost Alina Andrei - director magazin MatHouse, marcă a companiei Arabesque, Alexandru Șoacăte - director SC Annabella SRL și Andrei Sebastian Ivan - CEO Crivan Digital, manageri ai unor branduri locale care le-au au vorbit studenților la masterat și cadrelor didactice despre provocările cărora au fost nevoiți să le facă față în această perioadă. Modalitățile în care companiile pe care le reprezintă s-au adaptat unei situații nemaintâlnite a stârnit interes pentru cursanți, cu atât mai mult cu cât domeniile în care acestea activează sunt diverse.

Mulțumim invitaților pentru experiențele împărtășite!

26 aprilie 2021

Seminarul interactiv ”Provocări ale managementului logistic în economia românească”

Luni, 26 aprilie 2021, in cadrul cursului de Strategii si performanta in managementul logistic de la anul I, program de studii Management si Logistica s-a desfasurat un seminar interactiv cu tema: ”Provocări ale managementului logistic în economia românească” la care au fost invitati 2 absolventi UCB:

- Adriana Tila, Senior Specialist Logistics la Martur Automotive Seating and Interiors SRL , absolventa promotia 2000

- Mihai Ilinca, absolvent UCB promotia 2008, Sef Serviciu Management Sisteme la SC Subansamble SA Pitesti

Studentii prezenti si cadrele didactice, au participat la o dezbatere interesanta, de actualitate, axata pe probleme de logistica la cele doua firme amintite, una multinationala, iar cealalta o intreprindere cu capital romanesc. Discutiile s-au purtat in jurul particularitatilor logisticii, studentii intreband ce ar trebui sa stie un viitor angajat in domeniu, daca este dificil sa gasesti un job in logistica. Consider ca este util pentru un viitor absolvent sa se intalneasca si sa aiba posibilitatea sa discute cu un anagajat cu experienta de cativa ani in logistica.

25 martie 2021

Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului ”Puterea Leadershipului Brăila – Galați” a avut loc în data de 20.03.2021, în mediul online, Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice din Brăila fiind partener în organizarea acestuia. La workshop au participat elevi, studenți, cadre didactice, antreprenori, cărora le mulțumim și le dorim mult succes!

10 decembrie 2020

În perioada 10 – 11 decembrie 2020, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității ”Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Centrul Studențesc de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor și Asociația Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, a organizat ediția a VI-a a Concursului studențesc de pitch-uri antreprenoriale ”ENTREPRENEURSHIP MATCHING EVENT – ONLINE”.

Evenimentul a avut ca scop valorificarea spiritului antreprenorial în mediul universitar din România și Republica Moldova, dezvoltarea de competențe necesare unui întreprinzător dinamic, promovarea colaborării dintre mediul academic universitar și mediul economic real.

Concursul s-a desfășurat în două etape: prima a fost reprezentată de înregistrarea online și selecția planurilor de afaceri, iar în etapa a II-a au fost prezentate planurile selectate. Din cele peste 60 de planuri de afaceri înscrise în competiție, au fost selectate pentru etapa a II-a, 29 dintre acestea.

La eveniment, Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” a fost reprezentată de studentul GOROVEI FLORIN, anul III Management, din cadrul Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice din Brăila, care a participat și a susținut planul de afaceri intitulat ”Atelier de creație vestimentară”, lucrare realizată sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Camelia Vechiu.

La finalul competiției, planul de afaceri realizat de studentul Gorovei Florin a obținut ”Mențiune”.

5 martie 2020

Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice

RmVl & Comisariatul Judetean pentru protectia consumatorului Vl & Asociatia Generala a inginerilor din ROMÂNIA – sucursala Vl organizeaza Workshop-ul cu tema INFORMAREA ŞI EDUCAREA CONSUMATORULUI ROMÂN ÎN SPAŢIUL EUROPEAN - Ediţia a XI-a Râmnicu Vâlcea, 10 martie 2020.

Temele propuse spre dezbatere sunt:

- Informarea consumatorului român în spaţiul european şi exercitarea dreptului de a alege

- Educarea consumatorului – componentă esenţială a protecţiei consumatorului.

14 februarie 2020

Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice din Brăila a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Administraţia Parcului Natural „Balta Mică a Brăilei”, cea de-a XIV-a ediţie a Simpozionului judeţean „Importanţa zonelor umede în dezvoltarea comunităţii”, cu prilejul Zilei Mondiale a Siturilor RAMSAR.

La evenimentul științific au participat studenţi, elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai organizatorilor.