• Banner interior Universitatea Constantin Brancoveanu

#InspireInclusion: Ziua Internațională a femeii 2024

Totul a început în 2020, într-o zi din luna martie când la UCB ne-am propus și am reușit să celebrăm Ziua Internațională a Femeii (IWD) printr-un eveniment înscris pe lista de evenimente ONU.


Anul acesta, la a cincea ediție a evenimentului, am dezbătut împreună cu invitatele incluziunea femeilor prin diversitatea lor de rasă, vârstă, abilități, credință, imagine corporală și modul în care se identifică. Când îi inspirăm pe alții să înțeleagă și să prețuiască incluziunea femeilor, creăm o lume mai bună. Și când femeile însele sunt inspirate să fie incluse, există un sentiment de apartenență, relevanță și împuternicire.Invitatele din 2024 au fost:
⦁ Iana Matei, fondator al Asociației Reaching Out Romania- a impresionat întreaga audiență prin specificul activității cu fete traficate;
⦁ Andreea Moțoc, absolventă de UCB, trăind în Danemarca de 7 ani și reușind să se includă într-o altă țară;
⦁ Andreea Smărăndoiu - Life Coach;
⦁ Prof. Iudita Dodu Ieremia, păstrătoare de limbă românească;
⦁ Poeta Nicoleta Popa - absolventă UCB, muzeograf la Muzeul Golești și Mihaela Viorela Martin- artist plastic și promotor cultural la Centrul Cultural Pitești.


A moderat întâlnirea Cristina Munteanu, lector univ.dr. la UCB, consilier de comunicare la Primăria Pitești.


“Când îi inspirăm pe alții să înțeleagă și să prețuiască incluziunea femeilor, creăm o lume mai bună. Și când femeile însele sunt inspirate să fie incluse, există un sentiment de apartenență, relevanță și împuternicire.”